REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Matulevičius lieka poste

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Algimantą Matulevičių mėginta atleisti iš pareigų ypatingos skubos tvarka. Tačiau A. Matulevičiaus kol kas lieka vadovauti NSGK.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį už A. Matulevičiaus atleidimą balsavo 48 Seimo nariai, prieš buvo 37, 9 susilaikė. Balsavime nedalyvavo nė vienas "darbietis".

REKLAMA

Prieš balsavimą  A. Matulevičius pareiškė, jei Seimas išreikštų valią palikti jį NSGK vadovo poste, jis tokiai valiai paklustų.

Taikyti ypatingos skubos tvarką svarstant šį klausimą pasiūlė Seimo pirmininkas, Pilietinės demokratijos partijos (PDP) lyderis Viktoras Muntianas. Tai sukėlė kai kurių parlamentarų pasipiktinimą.

„Neaiški Seimo pirmininko pozicija, savo frakcijos narį jis siūlo atleisti ypatingos skubos tvarka“, – stebėjosi ir liberaldemokratas Petras Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalas Eligijus Masiulis siūlė atsistatydinimo pareiškimą rašyti ir pačiam V. Muntianui. Anot liberalo, akivaizdu, kad Seimas „de facto“ neturi pirmininko.

"Matydamas, kad su jo partijos bendražygiais taip yra elgiamasi, jis ir toliau laikosi savo posto. Aš noriu pasakyti, kad jeigu nors kiek yra likę politinės sąžinės ir politinių principų, V.Muntianas šiandien irgi turėtų padėti atsistatydinimo pareiškimą, nes kitu atveju jis ir toliau yra valdančiosios koalicijos, kuri sudaryta neaišku kaip, kuri sudaryta Rusijos pinigais, sudadamąja dalimi", - sakė Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentas prieš tai net nesvarstė konservatoriaus Andriaus Kubiliaus parengto rezoliucijos projekto, kuriuo raginta nepritarti A. Matulevičiaus atsistatydinimui. A. Kubiliaus įregistruotame Seimo rezoliucijos projekte siūlyta parlamentui įvertinti premjero Gedimino Kirkilo „elgesį persekiojant Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką, kaip ypač pavojingą precedentą, galintį turėti žalingų ilgalaikių pasekmių parlamentinei vykdomosios valdžios, o ypač saugumo ir kariuomenės institucijų priežiūros ir kontrolės sistemai“.

REKLAMA

Primename, jog antradienį NSGK pirmininkas pilietininkas Algimantas Matulevičius pareiškė, kad pasitraukia iš posto.

Ta proga surengtoje spaudos konferencijoje A. Matulevičius kritikavo dabartinę Vyriausybę ir premjerą Gediminą Kirkilą. Politikas piktinosi, kad nepadaryta jokių išvadų iš jo vadovaujamo komiteto atlikto Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos tyrimo.

„Pasirinkimas toks: arba užsisiūk burną ir sėdėk, arba reikia trauktis“, - atsistatydinimo motyvus aiškino A.Matulevičius, teigęs, esą prieš jį naudojami spaudimo ir šmeižimo metodai.

Tuo tarpu socialliberalai į NSGK ruošėsi siūlyti savo kandidatą Vaclovą Stankevičių, nors patys pilietininkai minėtą postą tikėjosi išsaugoti net A. Matulevičiaus atleidimo iš pareigų atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų