REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie valdančiosios daugumos prisijungę socialliberalai prezidiumo posėdyje nusprendė, ką siūlys į jiems pažadėtus postus. Į aplinkos ministrus bus siūlomas A. Paulauskas, o daug aistrų keliantį NSGK -  V. Stankevičius, rašo Alfa.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau buvo planuota, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovu taps Alvydas Sadeckas, tačiau, kad „sumažintų įtampą“, į šį postą siūlomas Vaclavas Stankevičius, o pats A. Sadeckas - į Antikorupcijos komisijos pirmininkus.

REKLAMA

„Tam tikra kaita rekomenduotina. Manome, kad šiuo atveju tokia rokiruotė būtų visai naudinga nuimant įtampą“, - teigė Artūras Paulauskas. Paties NS pirmininko kandidatūrą greičiausiai jau trečiadienio rytą premjeras Gediminas Kirkilas pateiks prezidentui Valdui Adamkui.

Neoficialiomis žiniomis, anksčiau minėtą rokiruotę dėl kandidatų į NSGK pirmininko postą be kita ko lėmė ir socialliberalų atlikta „žvalgyba" Seime – nuogąstauta, kad A.Sadecko kandidatūra į NSGK pirmininko postą nebūtų sulaukusi reikiamo palaikymo, rašo DELFI.

REKLAMA
REKLAMA

Derybomis su Darbo partija pastaruoju metu į save atkreipęs dėmesį Antanas Valionis siūlomas į Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko ir tuo pačiu Seimo pirmininko pavaduotojo postą.

A. Paulauskas paklaustas, ar jaučiasi esąs pakankamai kompetentingas užimti aplinkos ministro pareigas, teigė, jog jaučiasi „labai stiprus". Anot jo, visos minėtos kandidatūros parinktos atsižvelgiant į kompetencijos kriterijus.

Dabar valdančioji koalicija turi 72 parlamentarų iš 141 palaikymą. Koaliciją sudaro socialdemokratai, liberalcentristai, Pilietinės demokratijos partija, valstiečiai liaudininkai bei neseniai prisijungę socialliberalai.

Tiesa, NS koalicijos sutarties su liberalcentristais ir pilietininkais nepasirašė. Pilietininkai nepatenkinti, jog iš jų atimamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, o liberalcentristai įtaria, kad koalicijos praplėtimu iš tikrųjų siekiama užtikrinti pritarimą Atominės elektrinės įstatymų pataisoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų