REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 1-2 dienomis Vilniaus Keistuolių teatre bus pristatytas Aido Giniočio režisuotas miuziklas visai šeimai „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“. Tai vieno populiariausių miuziklų kompozitorių sero Andrew Lloydo Webberio kūrinys, visame pasaulyje žinomas „Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat“ vardu. Libretą šiam miuziklui sukūrė britų miuziklų ir filmų tekstų autorius seras Timas Rice‘as.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Keistuolių teatras šį miuziklą pastatė gavęs Andrew Lloydo Webberio ir Timo Rice‘o sutikimą bei pasirašęs licenziją, leidžiančią Lietuvos žiūrovams pristatyti garsaus kūrėjų dueto darbą.

REKLAMA

Tai įspūdingų nuotykių kupinas pasakojimas, atskleidžiantis žmogiškuosius tarpusavio santykius, mokinantis atleisti, tikėti svajonėmis bei jų išsipildymu.

Miuzikle šmaikščiai ir šiuolaikiškai pasakojama žinoma Biblijos istorija apie Juozapą, kurį, tėvo numylėtinį, jo paties broliai pardavė vergijon. Patekęs į Egiptą dėl savo sugebėjimo aiškinti sapnus Juozapas tapo faraono patarėju ir draugu. Tuo metu Juozapo gimtojoje Kanaano žemėje prasidėjo badas. Juozapo broliai atvyko į Egipto prašyti pagalbos ir... nepažino savo brolio. Juozapas jiems papasakojo, kas esąs ir atleido broliams jų padarytas skriaudas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis miuziklas buvo pirmasis bendras bene garsiausio miuziklų kūrėjų dueto – Timo Rice‘o ir Andrew Lloydo Webberio darbas. Jis buvo sukurtas kaip pop kantata moksleiviams ir ilgą laiką vaidinamas mokyklose. Didžiojoje scenoje jis debiutavo 1972 metais Edinburgo teatrų festivalyje, o praėjus keleriems metams jis buvo pastatytas Brodvėjaus teatro scenoje. 

1981 metais populiariausia šio miuziklo daina „Bet kuri svajonė tinka“ („Any Dream Will Do“) tapo Brodvėjaus metų daina, o 1991 metais ši daina gavo vieną garbingiausių muzikinių apdovanojimų Didžiojoje Britanijoje – Ivor Novello statulėlę, kurią skiria Didžiosios Britanijos kompozitorių ir dainų kūrėjų akademija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miuziklo pagrindinis veikėjas Juozapas yra gimęs „su sidabriniu šaukštu burnoje“. Jis yra svajotojas, net kai labai nesiseka, Juozapas nepraranda vilties, ne tik svajonės jam padeda išgyventi.

Pristatydamas šią premjerą Vilniaus Keistuolių teatras ir spektaklio kūrybinė grupė kviečia tiek mažus, tiek didelius nepaliauti svajoti ir niekada nepamiršti svajonių, nes juk tik svajonėj, kaip dainuoja miuziklo Juozapas, sutviska „tiek kiek daug šviesių spalvų svajonėj išaustų“. 

Vilniaus Keistuolių teatre šį miuziklą statyti ėmėsi stipri profesionalų komanda: dviejų "Auksinių scenos kryžių" laureatas režisierius Aidas Giniotis, scenografė ir kostiumų dailininkė Ramunė Skrebūnaitė, judesio konsultantas John Staniunas (JAV). Spektaklio videografiką kūrė TV laidų ir vaidybinių filmų režisierius Vaidas Lekavičius.

REKLAMA

Vilniaus Keistuolių teatro sukurtas „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ – tai įspūdinga šventė visai šeimai, dovanojanti ne tik puikią istoriją, gražią muziką, bet ir smagius vaizdus bei šėliojančią šviesų vaivorykštę.

Miuzikle gyvai groja ir vaidina Keistuolių teatro aktoriai: Darius Auželis, Aidas Giniotis, Dalius Skamarakas. Juozapo istoriją pasakoja Agnė Kaktaitė ir Ieva Stundžytė (dviejų „Auksinių scenos kryžių“ laureatė). Pagrindinį Juozapo vaidmenį kuria Lietuvos teatro ir muzikos akademijos prof. Vlado Bagdono vaidybos kurso studentas Dominykas Vaitiekūnas. Taip pat spektaklyje vaidina Marija Korenkaitė („Auksinio scenos kryžiaus“ nominantė), Vesta Šumilovaitė, Judita Urnikytė, Benita Vasauskaitė („Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė), Eimantas Bareikis, Giedrius Kiela, Vytautas Leistrumas („Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas), Jonas Šarkus, Justas Tertelis („Auksinio scenos kryžiaus“ nominantas ir laureatas), Algirdas Urbonas ir Tomas Žaibus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų