REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Gedimino Kirkilo darbo stilius - kiekvienu atveju sukurti darbo grupę, nors jos išvadų vėliau gali ir neprireikti, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Spalį premjero G.Kirkilo potvarkiu prie Ūkio ministerijos buvo sudaryta grupė nesaikingo alkoholio vartojimo klausimams nagrinėti. Tiesa, prieš tai analogiška darbo grupė įkurta ir Sveikatos ministerijoje, tačiau jos veikla nelabai įtiko verslo žmonėms. Vakar tris mėnesius veikusios grupės nariai rinkosi į paskutinį posėdį, nes iki vasario turi pateikti savo išvadas Vyriausybei. Išvydę, kad tolstama nuo patikėtų tikslų, iš grupės pasitraukė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos (NTAKK) prezidentas Aurelijus Veryga, Vilniaus universiteto Klinikinės ir socialinės psichologijos katedros docentė Laima Bulotaitė. Šiuo metu darbo grupės veikloje dalyvauja tik valstybinių įstaigų atstovai ir verslininkai arba "nekaltais" pavadinimais prisidengę jų kolegos. "Pavyzdžiui, Nealkoholinių gėrimų gamintojų asociacija. Kas tai? Tie patys aludariai, kurie gamina ir nealkoholinį alų ar kitus gaiviuosius gėrimus", - teigė LŽ kalbintas NTAKK prezidentas A.Veryga.

REKLAMA

Ūkio ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė LŽ tvirtino, kad grupė savo išvadas pateiks laiku. Pasak ministerijos atstovės, planuojama moksliškai ištirti, kodėl lietuviai perdėtai mėgaujasi svaigiaisiais gėrimais. Išvados ir siūlymai bus įteikti Vyriausybei, o ši juos perduos atsakingoms institucijoms. "Daugelis priemonių įtrauktos į skirtingas programas. Nežinau, mes greičiausiai joms neantrinsime, o tik atkreipsime dėmesį, kad jos vykdomos, ir tiek", - netvirtai aiškino A.Mačiulytė.

REKLAMA
REKLAMA

"Iš visų numatomų priemonių gal tik šimtoji dalis - konkrečios. Kiti veiksmai beprasmiški. Pavyzdžiui, vykdyti valstybinės programos stebėseną arba skatinti, kad būtų įgyvendinta viena ar kita valstybės programa. Ką reiškia siūlymas įgyvendinti egzistuojančią programą? Juk jos tam ir priimtos, kad būtų įgyvendintos", - stebėjosi A.Veryga.

Šiandien į pirmą posėdį renkasi dar viena darbo grupė. Jai premjero sprendimu patikėta įvertinti Lietuvos urbanistinės plėtros situaciją ir valdymo efektyvumą. Grupės dauguma - nekilnojamojo turto plėtros organizacijų atstovai.

Mindaugas Klusas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų