REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Tele2“, pristatantys naują kino projektą – mobiliaisiais telefonais sukurtų filmų konkursą „Tele2 MobilAXX“.
„Rėmėme AXX siekdami, kad kinas taptų prieinamas visiems. Tapome ir naujo projekto „Tele2 MobilAXX“ partneriais, kad ne tik filmus peržiūrėti, bet ir kurti galėtų pabandyti kiekvienas norintis. O kūrybiškiausių scenarijų autoriams atiteks NOKIA N93i Multimedia prietaisai, kad geros jų idėjos virstų kūnu“, – sakė „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.
Naujajame konkurse, kurio tema – „Viskas bus gerai“, gali varžytis visi, turintys idėjų geram scenarijui ir galintys paversti jas filmu, o konkurso laimėtojas iš karto taps vienu iš būsimų AXX konkurso kūrėjų. „Tele2 MobilAXX“ vyks trimis etapais: pirmajame vertintojų komisija, kurią sudarys festivalio AXX organizatoriai ir „Tele2 MobilAXX“ globėjas, „Snobo kino“ vedėjas Rytis Zemkauskas, atrinks 20 geriausių scenarijų idėjų.
Etapo laimėtojai gaus rinkoje tik pasirodysiančius “Nokia N93i” multimedijos prietaisus, kuriais antro etapo metu kurs būsimus filmus. „Nokia N93i“ telefonas šiam projektui pasirinktas neatsitiktinai. Naudojant standartinėje telefono pakuotėje esančią atminties kortą, galima įrašyti 45 minutes DVD kokybės vaizdo. Be to, šis telefonas pasižymi ir daugeliu kitų funkcijų, reikalingų kokybiškai filmuotai medžiagai kurti ir lengvai perkelti į kitas laikmenas.
Finalinis konkurso etapas vyks vertinant jau sukurtus filmus. Jų premjera įvyks virtualioje erdvėje  - mobiliajame portale wap.tele2.lt. Nuo balandžio 28 d. konkurso filmus bus galima išvysti Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje – čia bus įrengta 10 televizorių ekspozicija „Tele2 MobilAXX“ dalyvių kūrinių peržiūrai.
Žiūrovai patikusius kūrinius rinks atsisiųsdami filmą iš wap.tele2.lt – kiekvienas filmo atsisiuntimas bus skaičiuojamas kaip balsas. Filmus galės vertinti ir Šiuolaikinio meno centro lankytojai. Dešimt populiariausių filmų autorių bus apdovanoti kūrėjų honorarais, o geriausiojo kūrėjas be atrankos pateks į lietuviško kino festivalio-konkurso AXX 2007-2008 metų I-ąjį etapą ir gaus finansavimą kurti trumpo metražo filmą.
Scenarijaus idėjų tema "Viskas bus gerai" projekto organizatoriai laukia iki kovo 2 d. elektroniniu paštu [email protected] . Idėja turi būti pristatyta trumpai – tilpti į pusę lapo. Numatoma būsimų filmų trukmė – apie 1,5-3 min.
Projekto globėjas Rytis Zemkauskas teigė, kad „Tele2 MobilAXX“ projekto organizatoriai sužadino jo smalsumą: „Neįsivaizduoju kaip galima mobiliuoju telefonu nufilmuoti filmą, taigi noriu būti tarp pirmųjų,  kurie pamatys, kaip tai daroma. „Tele2 MobilAXX“ idėja sutampa su mano pažiūromis į kiną: svarbiausia – scenarijus, kūrėjas privalo turėti ką pasakyti žiūrovams. O technologijos šiandien prieinamos kiekvienam, jas tikrąja šių žodžių prasme nešiojamės savo kišenėje. Kinas nebėra brangių gamybos priemonių diktatūra, jis tampa laisva kiekvieno kūryba!“
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų