REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viktoras Muntianas po partijos prezidiumo posėdžio neatmetė galimybės į socialliberalams pažadėtą NSGK postą deleguoti kitą pilietininką bei išsklaidė abejones dėl galimų derybų su darbiečiais.

REKLAMA
REKLAMA

"(Susitarimą - BNS) vertinu kaip labai gerą. (Susitarimas - BNS) pritraukė i koaliciją naują narį, praplėtė valdančiąją koaliciją. Aš manau, kad tai yra labai gerai", - žurnalistams sakė V.Muntianas prieš pirmadienį popiet vykusį Pilietinės demokratijos partijos prezidiumo posėdį, kurio metu buvo pritarta valdančiosios koalicijos išplėtimui.

REKLAMA

Susitarimą išplėsti koaliciją pirmadienį pasirašė Socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Gediminas Kirkilas, Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkė žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė ir prie koalicijos prisijungusios Naujosios sąjungos partijos pirmininkas Artūras Paulauskas.

Susitarimo nepasirašęs V.Muntianas teigė vėliau susitikęs su parašus dėjusiais koalicijos partneriais ir tikino, jog "kažkokių juridinių trūkumų tame pasirašyme nėra".

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar dėl postų Seime pasidalinimo nesutariantys pilietininkai nesvarsto galimybės trauktis iš koalicijos, V.Muntianas sakė: "Mano asmeninė pozicija yra tokia, kad mums yra priskirta tai, kas priskirta. Aš manau, kad mes pateisiname pasitikėjimą ir žadame likti tose pozicijose".

Pilietininkų lyderis prieš posėdį taip pat sakė, jog gali būti svarstoma, kad jų kontroliuojamą nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postą vietoj dabar į jį deleguoto Algimanto Matulevičiaus užimtų kitas pilietininkų atstovas. Po posėdžio partijos lyderis aiškiai nepasakė, ką šiuo klausimu nusprendė prezidiumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Paliekame sau galimybę toliau tartis ir tikimės, kad susitarsime", - sakė V.Muntianas.

Paprašytas pakomentuoti viešojoje erdvėje pasigirdusias kalbas, kad Pilietinės demokratijos frakcija Seime braška ir jos nariai gali išsivaikščioti, V.Muntianas to nepatvirtino.

"Šiandien nė vienas iš mūsų frakcijos tokių ketinimų (palikti frakciją - BNS) neišreiškė" - sakė V.Muntianas.

Žiniasklaidoje teigta, kad jau kuris laikas vyksta intensyvios derybos su keliais atkurtos Pilietinės demokratijos frakcijos nariais. Jei iš šios septynis narius turinčios frakcijos pasitrauktų bent vienas politikas, ji žlugtų - pagal Seimo statutą frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip septyni parlamentarai. Dėl "pilietininkų" subyrėjimo ant plauko gali pakibti partijos lyderio V.Muntiano ateitis Seimo pirmininko poste.

REKLAMA

V.Muntiano teigimu, pirmadienį koalicijos partneriai išsklaidė abejones dėl galimų derybų su Darbo partija - esą jis gavęs patikinimą, kad "nė vienas partneris tais klausimais toliau neužsiima".

Socialliberalams prisijungus prie koalicijos, jiems turėtų atitekti aplinkos ministro, Seimo Europos reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) bei parlamentinės Antikorupcijos komisijos pirmininkų postai. Kas užims šiuos postus, socialliberalai žada galutinai apsispręsti prezidiumo posėdyje šią savaitę.

Prie valdančiosios koalicijos pirmadienį prisijungus Naujajai sąjungai ji tapo dauguma, Seime turinčia 73 balsus iš 141.

Iki 2006 metų pavasario Naujoji sąjunga su socialdemokratais, "darbiečiais" ir valstiečiais liaudininkais sudarė valdančiąją daugumą. Tačiau dėl kilusio privilegijų skandalo A.Paulauskas buvo atstatydintas iš parlamento pirmininkų. Tuomet ir visa partija nutarė pasitraukti į opoziciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų