REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsakant į klausimą, ko Naujoji sąjunga (socialliberalai) šiandien grįžta į valdžią, galima karčiai pajuokauti, kad nusipelnę gyventi geriau grįžta geriau gyventi. Kalbant rimtai, šiandien socialliberalai išgyvena ne pačius geriausius laikus – politikoje jie, švelniai tariant, pikiruoja žemyn ir nori nenori, jiems reikia rodytis viešojoje erdvėje. Antras dalykas – reikia pasirūpinti KGB rezervistais ir užtikrinti jiems vienokį ar kitokį darbą. Trečia – partijai reikalingi finansai ir aplinkos ministro postas, turint omenyje statybų mastą šiandien, yra labai svarbus.

REKLAMA
REKLAMA

Aš suprantu, kodėl Artūras Paulauskas nori ateiti į valdančiąją daugumą. Man sudėtingiau suprasti, kodėl tai naudinga socialdemokratams. Gal jiems reikia socialliberalų paramos balsuojant Seime dėl LEO projekto? Nežinau, kaip žmonės Lietuvoje šifruoja tas tris raides? Aš tai vadinu Lietuvos energijos okupacija. Man atrodo, kad tai tikslesnis pavadinimas. Gal socialdemokratai nusprendė Seimo rinkimuose skęsti kartu su socialliberalais?

REKLAMA

Socialliberalams labai svarbus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko postas, įtakojantis šalies specialiąsias tarnybas. Tai sudaro galimybes per jas valdyti politinius procesus šalyje.

Eiti į valdžią šioje situacijoje, po 2K projekto, po neįvykdytų valdančiosios daugumos pažadų prieš Seimo rinkimus ir atsakyti už tuos dalykus - jokia protingai mąstanti partija to nedarytų. Vadinasi, interesas yra trumpalaikis, tik iki Seimo rinkimų. Ir jis vienintelis – bet kuria kaina gauti postus, kuriais būtų galima pasinaudoti. Aš galvoju, kad Artūro Paulausko partiečiai nesijungs į koaliciją, negavę Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo posto.

REKLAMA
REKLAMA

Socialliberalai sako, kad jie eina gelbėti Lietuvos, padidinti atlyginimų mokytojams ir sumažinti infliaciją. Jeigu iš tiesų taip, tai kodėl Naujosios sąjungos frakcija Seime vienbalsiai pritarė deficitiniam šių metų valstybės biudžetui?  

Kalbant apie energetiką, aš noriu aiškiai pasakyti, kad partija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) visuomet pasisakė ir pasisako už Lietuvą kaip atominės energetikos valstybę. Mes už tai, kad toliau veiktų Ignalinos atominės elektrinės antras blokas ir darysime viską, kad Europos Sąjungos institucijos pakeistų savo požiūrį į jos uždarymą. Mes už naujos atominės elektrinės statybą ir ne prieš privataus verslo dalyvavimą joje, tačiau mes prieš tas sąlygas, kokios dabar teikiamos balsavimui Seime. Ir mūsų partijos frakcija nepalaikys teikiamų įstatymo pataisų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situacija valstybėje sudėtinga. Vyriausybė visiškai nesusitvarko su savo uždaviniais. Ir kuo ji greičiau baigs savo darbą, tuo visiems bus geriau.

Partijos Tvarka ir Teisingumas (liberalai demokratai) pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas

Parengta pagal televizijos „5 kanalas“ laidą „Sąmokslo teorija“, transliuotą 2008 m. sausio 24 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų