REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas atsisakė pradėti privataus kaltinimo procesą prieš Seimo narį, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Algimantą Matulevičių.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, politikui palanki nutartis buvo priimta pirmadienį.

A.Matulevičių teismui skundė dujų importo bendrovės "Dujotekana" vadovai - Rimandas Stonys ir Piotras Vojeika. Jie prašė iškelti privataus kaltinimo bylą dėl galimo šmeižto.

REKLAMA

Verslininkų skundai Vilniaus apygardos teisme buvo svarstyti antrą kartą. Pernai gruodį Apeliacinis teismas "Dujotekanos" vadovų skundą nusprendė grąžinti Vilniaus apygardos teismui nagrinėti iš naujo.

Pareiškėjai prašė Vilniaus apygardos teismo pradėti privataus kaltinimo bylų procesą dėl bendrovės "Dujotekana", jos prezidento bei viceprezidento šmeižimo, neva ši įmonė ir jos vadovai veikė prieš Lietuvos valstybės interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Paviešintose Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atlikto tyrimo išvadose dujų tiekimo bendrovė "Dujotekana" nepalankiame kontekste buvo susieta su užsienio specialiosiomis tarnybomis.

Iš kai kurių NSGK liudijusių pareigūnų buvo galima suprasti, jog Valstybės saugumo departamente (VSD) buvo parengta pažymų apie "Dujotekanos" ryšius su aukšto rango valstybės pareigūnais. Kai kurie politikai ėmė daryti prielaidas, jog bendrovė galėjo turėti lemiamos įtakos kai kuriems šalyje vykstantiems procesams.

Ir "Dujotekana", ir R.Stonys, ir korupciniai ryšiai, ir Rusijos įtaka Lietuvos vieniems ar kitiems procesams - visa tai tose pažymose yra", - per parlamentinį VSD veiklos tyrimą NSGK liudijo neįvardijamas VSD pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NSGK buvo kritikuojamas, kad skubotai išslaptino galbūt tendencingai atrinktą medžiagą. Speciali Seimo komisija nustatė, jog tai padaryta prasilenkiant su įstatymais.

Parlamentinio tyrimo išvadas Seimas patvirtino pernai gruodį. Patvirtinus VSD vadovybei nepalankias išvadas, iš departamento generalinio direktoriaus posto atsistatydino Arvydas Pocius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų