REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį įvyko pirmoji dešiniųjų koalicijos „Vardan Lietuvos“ konferencija „Kokios permainos šiandien būtinos Lietuvai?“. Susivieniję dešinieji teigė tikintys, jog gali atgaivinti žmonių pasitikėjimo vertą politiką, kuri bus atsakas „šiandieninės politikos chaosui ir  demokratijos erozijai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš ir noriu visų pirma garsiai pasakyti, kad tikiu, jog Lietuvos politika gali būti kitokia. Aš tikiu, kad Lietuvos politika gali būti ir  išmintinga,  ir atsakinga,  ne vien tik triukšminga ir skandalinga. Ir aš tikiu, kad mūsų karta yra pajėgi sukurti tokią politiką, peržengiančią šiandieninį politikos chaosą ir neveiksnumą,  ir palikti kitokios politikos  tradiciją ateities kartoms“, - konferencijoje sakė Tėvynės Sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA

Anot A. Kubiliaus, koalicija “Vardan Lietuvos” yra ne partijų koalicija – tai neabejingų žmonių koalicija vardan išmintingos ir atsakingos politikos ir jos ilgalaikės perspektyvos Lietuvoje. Bet partijos, kurios yra šioje koalicijoje: Tėvynės Sąjunga ir krikščionys demokratai, liberalų sąjūdis ir tautininkai esame įsipareigoję tokią atsakingą ir ilgalaikę politiką įgyvendinti.

„Tikiu, kad politika gali būti atgręžta ir į žmogaus kasdienybę,  ir į ilgalaikę Lietuvos perspektyvą. Tikiu, kad yra galima politika, išmintingai ir atsakingai kurianti laiminčią Lietuvą. Laiminčią globaliame šiuolaikiniame pasaulyje. Tikiu, kad tik tokia politika gali būti verta žmonių pasitikėjimo ir tikro žmonių tikėjimo, kad politika  ir valdžia gali šiandieninę prastą situaciją atsakingai ir radikaliai keisti.

REKLAMA
REKLAMA

Ir tikiu, kad šiandien čia susirinkę galime tokią politiką atgaivinti. Ir galime ją įgyvendinti. Iki rinkimų ir po rinkimų. Ir tikiu, kad tokia politika gali pelnyti didžiausio Lietuvos žmonių pasitikėjimo. Nes tikiu, kad  ir dauguma Lietuvos rinkėjų yra ir išmintingi, ir atsakingi. Ir suvokiantys, kad kelias iki laiminčios Lietuvos yra ilgas. Ir suprantantys, kad sudėtinguose reikaluose paprastų atsakymų dažniausiai nebūna. Nors dažnai jų ir labai norisi“, - tvirtino konservatorius.

Jau anksčiau buvo skelbta, jog sanbūris, prasidėjęs kaip „Dešiniosios Alternatyvos” iniciatyva, ketina įgauti įgauna Dešiniosios koalicijos „Vardan Lietuvos” pavidalą, į kurį vienijasi Tėvynės sąjunga, Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis bei įvairūs partijoms nepriklausantys Lietuvoje žinomi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje konferencijoje pranešimus skaitė koalicijos partijų vadovai, intelektualai, specialistai: Žinių ekonomikos forumo Inovacijų skatinimo komiteto pirmininkas Aleksandras Abišala, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkas Petras Auštrevičius, Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys, filosofas Leonidas Donskis, Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Valentinas Stundys, istorikas Arvydas Anušauskas, Ekonomikos instituto direktorius Eduardas Vilkas, istorijos mokytojas Saulius Jurkevičius; Lietuvių tautininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Songaila, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Remigijus Šimašius, Seimo narys, Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas Kęstutis Čilinskas.

REKLAMA

„Lietuvai reikia šviežio ir stipraus postūmio, jai reikia ryžtingo proveržio, ir tai padaryti gali sutelkta atsakinga politika, vertinant padorumą, išmintį ir santarvę”,- teigta „Dešinioji koalicija: Vardan Lietuvos” deklaracijos projekte.

„Į koaliciją siekiame suburti geriausius Lietuvos protus, kurie, suprasdami, kad valstybės gyvenime nebegali toliau tęstis tokia sumaištis ir sąstingis, nelieka abejingi ir kartu ieško išeities”,- anksčiau teigė vienas iš Dešiniosios koalicijos kūrėjų A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų