REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų magnatas Richardas Bransonas trečiadienį pristatė savo naujausią kosminį laivą ir pareiškė, kad bandomieji jo skrydžiai prasidės jau šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

R.Bransonas, kuris puoselėja ambicingus planus iki 2010 metų pradėti skraidinti į kosmosą turistus, pristatė naujausios "SpaceShipTwo" versijos, taip pat - jį į atmosferą iškelsiančio "WhiteKnightTwo" su dviem fuzeliažais modelius ir nuotraukas. "SpaceShipTwo" bus paleidžiamas iš oro, o paleidimui jį į tam tikrą aukštį iškels "WhiteKnightTwo".

REKLAMA

Abiejų orlaivių konstravimas turi būti baigtas šiais metais.

"2008-ieji tikrai bus šio kosminio laivo metai", - spaudos konferencijoje sakė R.Bransonas - oro bendrovės "Virgin Atlantic" prezidentas ir svarbus privačių skrydžių į kosmosą rėmėjas.

"Ir motininio laivo, ir naujojo kosminio laivo dizainas yra absoliučiai nuostabus ir pranoksta bet kokius lūkesčius dėl komercinių kosminių skrydžių ateities, kuriuos turėjome, kai 1999-aisiais pirmą kartą registravome vardą "Virgin Galactic", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Abu aparatus stato Mohavyje Kalifornijoje esanti lėktuvų gamykla "Scaled Composites".

Turistus planuojama iškelti į maždaug 110 km aukštį. Pasak R.Bransono, daugiau kaip 200 keleivių patvirtino, kad ketina leistis į tokį skrydį, kuris kiekvienam jų kainuos 200 tūkst. dolerių (473 tūkst. litų), be to, susidomėjimą tokiais skrydžiais išreiškė dar maždaug 85 tūkst. žmonių.

"SpaceShipTwo", iš kurio bus galima dairytis pro daugybę apvalių langų, vienu kartu skris du įgulos nariai ir šeši keleiviai, kurie kosmose 5 min. patirs nesvarumo būseną. Skrydžiai truks dvi su puse valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį skrydį ketinama surengti 2009 metais.

Iš Jugoslavijos kilusi Natasha Pavlovich, viena iš 100 pirmiesiems skrydžiams atrinktų "steigėjų", sakė norinti pakilti per pirmąjį turistinį skrydį, numatytą 2010 metais.

"Tapsiu pirmąja astronaute iš buvusios Jugoslavijos, - sakė ji. - Noriu savo akimis pamatyti Dievo kūrinį".

Liuksemburgo verslininkas Jeanas Riesas (Žanas Risas) sakė, kad yra tarp pačių pirmųjų, pasirašiusių ir parėmusių šį projektą.

"Esu privatus pilotas, o pilotui pakilti į kosmosą yra didžiausias tikslas", - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų