REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdo Petrusevičiaus byloje, prie kurios vakar bandė grįžti Kauno apygardos teismas, sugebėta išpildyti tik vieną praėjusio posėdžio nutartį., rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Gautas ekspertų atsakymas į klausimą, ar A.Petrusevičius neserga nepagydoma liga, dėl kurios jam būtų per sunku atlikti laisvės atėmimo bausmę, jeigu tokia vėl būtų paskirta? Kaip jau rašėme, šio klausimo iniciatoriumi buvo naujasis perteisiamo eksparlamentaro advokatas Juozas Gaudutis, turėjęs galvoje ir dvi operacijas, kurioms rengiasi jo ginamasis.

REKLAMA

Ekspertizę buvo pavesta atlikti M.Romerio universiteto Teismo medicinos institutui. Komisija, kurią sudarė trys šio instituto specialistai, nustatė, kad ligos, kuriomis serga po mėnesio 71 gimtadienį minėsiantis A.Petrusevičius, nėra įtrauktos į nepagydomų ligų sąrašą, kurį prieš 12 metų sudarė Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijos.

Kitos dvi šio teismo nutartys, taip pat inicijuotos J.Gaudučio iniciatyva, kol kas neįvykdytos. Valstybės saugumo departamentas (VSD) per du mėnesius nespėjo išslaptinti medžiagos, sudariusios jų teikimo Generalinei prokuratūrai sankcionuoti prieš A.Petrusevičių nusikalstamos veiklos imitavimo modelį, pagrindą. Tačiau VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Dainius Dabašinskas raštiškai pažadėjo, kad visus dokumentus, kurie reikalingi teismui, artimiausiu metu rengiamasi išslaptinti, , rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų