REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už tvoros žolę rupšnojantys elniai, žirgais jodinėjantys raiteliai, speciali zona šunims. Tai – tik dalis naujovių, kurios atsiras miesto poilsio erdvėje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienerius metus ruoštoje Vingio parko raidos programoje jau matyti šios poilsio zonos kontūrai – pagrindinio miesto parko erdvėse atsirasiantys nauji objektai, plotai, kuriuose vilniečiai galės turiningai leisti laisvalaikį.

REKLAMA

Anot „Sostinės“, atvirose parko erdvėse numatyta įrengti elninių šeimos žinduolių aptvarą, gamtos mokyklėlę, žirgyną.

„Norime, kad parkas būtų ne tik miškas, o vieta, tarnaujanti miestiečiams“, – pasakojo Vingio parko raidos programą kartu su architektu Vaidu Šeiboku kuriantis kraštovaizdžio architektas Eduardas Lozuraitis.

177 hektarų ploto Neries vingyje esančio parko teritorijos 74 procentus sudaro miškas, išraizgytas įvairių takų, alėjų ir tunelio.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl kilo mintis, kad Vingio parke turėtų atsirasti daugiau atvirų erdvių, pievų, kuriose gyventojai galėtų leisti laiką kepdami kepsnius, gulinėdami ant vejos“, – aiškino E.Lozuraitis.

Kaip rašo „Sostinė“, naūraliam augimui bus palikti tik miškai, esantys šiaurinėje parko dalyje.

Šis projekto kūrybos procesas prasidėjo 2002 metais, tuometinės Vilniaus savivaldybės valdybos sprendimu pradėjus rengti Vingio parko detalųjį planą.

Vingio parko raidos programa – kol kas dar nepatvirtinta pirmoji koncepcinė detaliojo plano dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Centrinėje Vingio parko dalyje esanti estrada bus susieta su susisiekiančiomis, miške suformuotomis pievų zonomis, išsaugant vertingiausius parko medžius.

Čia turėtų atsirasti krepšinio bei tinklinio aikštelės, slidinėjimo takai, deginimuisi skirtos erdvės.

Anot „Sostinės“, netoliese bus suformuotos ir laisvalaikio erdvės jaunoms mamoms su vaikais, vyresnio amžiaus žmonėms.

Pagrindinis šios vietos akcentas – buvusios kavinės vietoje iškilsianti nauja šeimos kavinė bei gamtos mokyklėlė.

„Maždaug 2,5 hektaro ploto teritorijoje miške būtų pastatytas aptvaras, kuriame galėtų gyventi devyni elninių šeimos žinduoliai. Aplink jį driektųsi takas, kad visą šį gyvūnų aptvarą galima būtų apeiti ir apžiūrėti. Tokių vietų Vilniaus miestui labai trūksta“, – pasakojo E.Lozuraitis.

Architektas įsitikinęs, kad apžiūrėti gyvūnų ir susipažinti su įvairiomis gamtos įdomybėmis vaikai galėtų atvykti net iš kitų miestų, grupėmis.

Čia pat veikiančioje kavinėje jie galėtų ir užkąsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų