REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvius domina investicijos Kaune

Latvijos verslininkai ieškojo galimybių investuoti Kauno mieste ir rajone. Juos sudomino Laisvosios ekonominės zonos projektas, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos verslininkai, lydimi savo šalies ambasadoriaus Lietuvoje Hardijso Baumanio Kauno savivaldybėje, Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmuose ir susitikime su Kauno rajono vadovais domėjosi nekilnojamojo turto projektais.

REKLAMA

Pasak Latvijos įmonių rūmų Lietuvoje valdybos pirmininko Arnio Zekundės, verslininkai neturėjo tikslo iš karto rasti sritį, kur galėtų investuoti.

„Informacija gali praversti, planuojant sprendimus, todėl tokios išvykos yra naudingos, – įsitikinęs A.Zekundė. – Dabar sužinojome, kad padidinta Kauno laisvosios ekonominės zonos teritorija. Verslininkai svarstys, ar vertėtų čia investuoti.“

Pasak Latvijos įmonių rūmų Lietuvoje direktorės Zanės Kocinos, delegacija sudarė įmonių, kurios ne vienus metus veikia Lietuvos rinkoje, atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų rūmai vienija 33 bendroves, o jų vadovai domisi ne tik sostine, bet ir kitais regionais, todėl praėjusių metų pabaigoje lankėmės Klaipėdoje, o šiemet nusprendėme atvykti į Kauną“, – pasakojo ji.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su Latvijos delegacija susitiko viename miesto restoranų. „Rajone latvių verslininkai galėtų investuoti Laisvojoje ekonominėje zonoje, taip pat steigiamame Industrijos parke“, – aiškino jis. Industrijos parkas turėtų pradėti veikti kitais metais. 30 hektarų sklype prie Sitkūnų galės įsikurti apie 20 įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „Kauno dienos“, ambasadorius H.Baumanis užsiminė, kad latvių verslininkus domino ir galimybė Nemunu gabenti krovinius. Dėmesys atkreiptas ir į „Technopolį“.

Latviai susitiko ne tik su valdžios atstovais, bet su dviejų statybų bendrovių „YIT Kausta“ ir „Mitnija“ vadovais.

„Mitnijos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Raimundas Mickūnas, remdamasis „Hansabanko“ ekspertų duomenimis, prognozavo, kad šiemet nekilnojamojo turto rinka Kaune išliks patraukli.

„Palyginti su Vilniumi, Klaipėda, Ryga ir Talinu, Kaune būstas pabrango mažiausiai, todėl krentančios kainos čia skausmingai nepaveiks nekilnojamojo turto verslo, – įsitikinęs jis. – Kauniečiai nuo seno linkę ne nuomotis, o įsigyti nuosavą nekilnojamąjį turtą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų