REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Florencijos kultūros žinybos vadovas Paolas Cocci’s paprašė Italijos kultūros ministro leidimo pervežti Michelangelo skulptūrą „Dovydas“ iš miesto centro į pakraštį, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

P. Cocci’s motyvuoja savo prašymą tuo, kad Florenciją kasmet aplanko vis daugiau turistų, kurie, norėdami pamatyti žymiąją Michelangelo skulptūrą, sukelia spūstis miesto centre. Cocci’s taip pat teigia, kad dabartinė kultūros vertybės buvimo vieta yra neracionali ekonominiu požiūriu. Jis siūlo perkelti skulptūrą, šiuo metu eksponuojamą vienoje iš Florencijos dailės akademijos salių ir kasmet pritraukiančią apie 1.3 mln. turistų, į naują koncertinę salę, statomą netoli buvusios „Leopoldos“ geležinkelio stoties. Anot Cocci’o, tai leis sumažinti miesto centro apkrovą ir išplėsti turistinę zoną.

REKLAMA

Šios iniciatyvos oponentai įsitikinę, kad tikroji priežastis, dėl kurios miesto taryba nori perkelti Dovydo skulptūrą, yra tramvajaus bėgių tiesimas netoli Dailės akademijos. Esą tramvajų eismo keliamos vibracijos galėtų pakenkti skulptūrai.

Florencijos muziejų žinybos vadovė pareiškė, kad yra nustebinta tokio pasiūlymo. „Esu linkusi manyti, kad dabartinė skulptūros eksponavimo vieta visus tenkina“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų