REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas George W. Bushas Baltijos šalis pavadino JAV partnerėmis, įnešančiomis savo indėlį į saugumo užtikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Reiškiame pagarbą tironiją atlaikiusiems ir už nepriklausomybės atgavimą kovojusiems Baltijos šalių gyventojams. Jie laisvę užsitarnavo savo narsa ir nesitaikstymu. Šiandien jie yra mūsų partneriai Šiaurės Atlanto aljanse ir įneša savo indėlį į bendrą saugumą", - rašoma G.W.Busho sveikinime, kuris paskelbtas Baltijos ir JAV partnerystės chartijos pasirašymo dešimtmečio proga.

REKLAMA

Sveikinime pažymima, kad pasirašiusios su JAV Chartiją ir tapusios Europos ir transatlantinės bendrijos narėmis, Baltijos šalys pabrėžė savo norą stiprinti integraciją į Europą, kurioje pripažįstamas kiekvienos valstybės suverenumas.

Baltijos valstybių ir JAV partnerystės chartiją 1998 metų sausio 16 dieną Vašingtone pasirašė tuometiniai Lietuvos, Latvijos, Estijos ir JAV prezidentai Algirdas Brazauskas, Guntis Ulmanis, Lennartas Meris ir Billas Clintonas.

Baltijos valstybių vertinimu, dokumentas atliko reikšmingą vaidmenį joms siekiant strateginių euroatlantinės integracijos tikslų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų