REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Povilas Malakauskas vietoj pasitraukiančio pavaduotojo Alfonso Balzario norėtų matyti dabartinį Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Įsigijimų departamento direktoriaus pavaduotoją Alvydą Kunigėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Šią kandidatūrą P.Malakauskas trečiadienį pateikė prezidentui Valdui Adamkui.

Naujo pavaduotojo ieškoma, nes A.Balzaris išeina į pensiją. Rinkdamasis kandidatą P.Malakauskas sako galvojęs apie pokyčius VSD resursų valdymo srityje - esą VSD "reikia daryti tam tikrus pokyčius administravimo, planavimo, vadybos srityse".

REKLAMA

"Aš suradau kandidatą, kuris, mano supratimu, turi labai didelę patirtį resursų planavimo srityje, kas man yra labai svarbu, nes jis ilgą laiką dirbo tą darbą krašto apsaugos sistemoje, kuri yra yra žymiai didesnė nei VSD", - po susitikimo su prezidentu žurnalistams savo pasirinkimą komentavo P.Malakauskas.

A.Kunigėlį jis taip pat sakė pasirinkęs dėl to, kad jis gerai išmano ryšių informacines sistemas bei yra susipažinęs su NATO ir ES struktūromis.

REKLAMA
REKLAMA

"Ne tik krašto apsauga, bet ir VSD dalyvauja tam tikruose formatuose tiek NATO, tiek ES, o A.Kunigėlis dirbo Briuselyje kariniu atstovu prie NATO", - sakė VSD vadovas.

Paklaustas, ar yra planuojama pakeisti kitus pavaduotojus P.Malakauskas neatmetė tokios galimybės.

"Jeigu bus toks poreikis daryti pokyčius kitose srityse, jie bus daromi, bet tik su sąlyga, kad tai bus naudinga VSD ir jeigu tai yra naudinga stiprinant Lietuvos nacionalinio saugumo sistemą", - sakė P.Malakauskas.

VSD vadovas iš viso turi keturis pavaduotojus. Juos skiria ir atleidžia prezidentas VSD generalinio direktoriaus teikimu. Be A.Balzario P.Malakausko pavaduotojais dirba Andrius Tekorius, Dainius Dabašinskas ir Darius Jurgelevičius. Pastarieji du yra ne kartą sulaukę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei konservatorių kritikos per vadinamąjį VSD skandalą.

Fiziko išsilavinimą turintis A.Kunigėlis prieš tarnybą KAM dirbo Lietuvos kariniu atstovu NATO ir Europos Sąjungos komitetuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų