REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į tikslą ves revanšo troškimas

Eurolygos dvikovą su „Efes Pilsen“ Vilniaus „Lietuvos rytas“ šįvakar galės žaisti be įtampos. Stambulo ekipai pergalės kaina didesnė – ji atvertų duris į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Turkų ekipa yra vienintelė šį sezoną, parklupdžiusi vilniečius jų pačių žiūrovų akivaizdoje. Neradę priešnuodžių Davido Blatto auklėtiniams, „Lietuvos ryto“ krepšininkai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 70:77. Tuomet „aludarių“ komandą į priekį vedė rezultatyviausias turkų žaidėjas Drew Nicholasas, surinkęs 19 taškų. Šis amerikietis praleido porą paskutinių rungtynių, tad šįvakar „Efes Pilsen“ gerbėjai viltingai laukia jo sugrįžimo.

REKLAMA

Buvęs žalgirietis Lorenas Woodsas prie „Efes Pilsen“ triumfo Vilniuje prisidėjo tik 4 taškais, tačiau tikėtina, kad šio vakaro rungtynėse jis kels rimtesnį pavojų. Praėjusią savaitę amerikietis pripažintas naudingiausiu Eurolygos savaitės žaidėju, kai mače su Le Mano „Sarthe Basket“ ekipa surinko 35 naudingumo balus.

Žaidimui trūksta stabilumo

„Efes Pilsen“ yra ketvirtoje B grupės vietoje ir po šio turo jie gali užsitikrinti vietą TOP-16 varžybose. Bilietą į kitą etapą jiems užtikrintų pergalė prieš vilniečius arba Zagrebo „Cibonos“ pralaimėjimas Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniečiai turi daug skirtingų, gerų žaidėjų, o trenerių ginklas – sumanūs deriniai. Jie žaidžia vis kitokiu stiliumi. Mes esame juos nugalėję Vilniuje ir tą patį rengiamės padaryti savo aikštėje. Tačiau akivaizdu, kad tai yra sunkiai įveikiami priešininkai“, – D.Blattas.

Nors iš paskutinių 5 rungtynių „Efes Pilsen“ laimėjo 4 kartus, jų žaidimas banguoja. „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Trifunovičius greičiausiai atidžiai išnagrinės „Efes Pilsen“ rungtynių su „Maccabi“ vaizdo įrašą. Būtent Izraelio čempionai pieš porą savaičių pirmą kartą šį sezoną laimėjo „Abdi Ipekci“ arenoje 83:68. O praėjusiame ture su autsaideriais Le Mano krepšininkais Turkijos ekipa tik po pratęsimo iškovojo pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmės paslaptis – gynyba

„Žaidėjai patys supranta, su kuo teks kautis. Bet sieksime pergalės. „Efes Pilsen“ – gerai sukomplektuota ekipa, turinti pajėgių žaidėjų kiekvienoje pozicijoje. Tačiau ir mes šiuo metu žaidžiame gerai. Likus trims rungtynėms esame pirmi grupėje, bet stengsimės apie tai negalvoti“, – kalbėjo A.Trifunovičius.

H.Price’o teigimu, norint laimėti Stambule, reikia žaisti taip, kaip ir kiekvienose rungtynėse: „Viskas prasideda nuo gynybos, o pastarąsias penkias savaites mes tai darėme tikrai gerai. Manau, tai ir yra mūsų sėkmės paslaptis. Jei ir toliau gerai ginsimės, laimėti galime bet kurias rungtynes.“

Tadas Markevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų