REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos automobilių gamintojas „Citroen“ iš savo reklamos pašalino buvusio Kinijos komunistų lyderio Mao Dzedungo portretą ir atsiprašė visų tų, kuriuos tokia reklama galėjo įžeisti, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Reklama, kurioje iš ant sienos kabančio plakato Mao rūsčiai nužvelgia naujo modelio „Citroen“ automobilį, pirmą kartą buvo išspausdinta ispanų dienraštyje „El Pais“. „Tiesa, mes esame lyderiai, tačiau „Citroen“ revoliucija niekada nesustoja“ – rašoma po Mao portretu esančiame tekste.

REKLAMA

„Citroen“ atsiprašė dėl to, jog savo reklamai panaudojo Kinijos komunistinį didvyrį. Kai kurie Kinijos interneto vartotojai atvirai skundėsi, kad Mao portreto naudojimas reklamai žeidžia jų nacionalinį orumą. „Mūsų tradicijos bei papročiai turi būti gerbiami“ – skundėsi vienas į internetinę pokalbių svetainę užklydęs kinas. Kiti teigė, kad reklama žeidžia visą kinų tautą bei jos kultūrą.

Mao portretas „Citroen“ reklamai buvo paimtas iš Kinijos sostinės Pekino Tianmenio aikštėje kabančio milžiniško Mao paveikslo. Tiesa, kiek buvo perdaryta jo fizionomija ir Mao tapo panašus į eilinį kapitalistinės vartotojiškos visuomenės žaisliuką, su kuriuo galima daryti ką tik panorėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Rodos „Citroen“ pamiršo arba stengiasi į paraštes nustumti faktą, kad prieš 32 metus miręs „šviesaus komunistinio rytojaus“ kūrėjas savo destrukcinėmis politikomis, tokiomis kaip šalies industrializacijos strategija „didysis šuolis į priekį“ ar kultūrinė revoliucija, myriop pasiuntė milijonus savo tautiečių.

Galbūt taip „Citroen“ tikėjosi, kad jų automobilis taps paklausia preke komunistuojančių europiečių tarpe? „Citroen“ reklaminį plakatą galite pažiūrėti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų