REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Branduolinė koalicija demonstruoja raumenis

Valdančioji dauguma Seime formaliai dar nesuburta, tačiau ji jau sugebėjo išjudinti naconalinio energetikos investuotojo „Leo LT“ projektą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kur visi? Greitai į balsavimą!“, – energingai mostaguodama rankomis Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė rodė ženklus premjerui Gediminui Kirkilui ir grupei partiečių, patogiai įsikūrusiems už stiklinės Seimo plenarinių posėdžių salės sienų aptarti reikalų.

REKLAMA

Premjeras suspėjo. Jo ir daugumos kitų valdančiajai koalicijai priklausančių parlamentarų balsai buvo suskaičiuoti, kai Seimas vakar balsavo dėl Atominės elektrinės įstatymo pataisų. Jos ko kas tik pateiktos, bet tikimasi, kad netrukus bus priimtos.Vakar iš visų parlamentinių frakcijų atstovų buvo sudaryta speciali darbo grupė, kuri iki rytdienos plenarinio posėdžio parengs didesnei daugumai Seimo priimtiną projektą.

Valdančioji koalicija ir ją papildyti besirengiantys socialliberalai sugebėjo atmesti opozicinių Liberalų sąjūdžio lyderio Petro Auštrevičiaus siūlomą kitą Atominės elektrinės įstatymo pataisą. Ji įpareigotų Seimą tvirtinti derybų dėl nacionalinio energetikos investuotojo kūrimo rezultatus. Dabartinis įstatymas tokios prievolės parlamentarams nenustato.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji sąjungos (socialliberalų) frakcijos nariai savo balsavimais už Vyriausybės ir prieš opozicijos projektą įrodė pasiryžę prisijungti prie valdančiosios koalicijos. Jų prisijungimas garantuos Vyriausybei 73 balsus Seime iš 141.

Vakar vakare Naujoji sąjunga prezidiume aptarė prieš savaitę pateiktą oficialų pasiūlymą prisijungti prie valdžios. Dėl socialliberalų pakvietimo į valdančiąją koaliciją diskutavo ir Socialdemokratų partijos taryba. Socialdemokratai vakar pritarė socialliberalų įsijungimui į valdančiąją koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie valdžios prisijungę socialliberalai turėtų deleguoti savo kandidatą į atsilaisvinantį aplinkos ministro postą. Tarp minimų kandidatų – Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas ir jo pavaduotojas Vaclovas Karbauskis.

Naujoji sąjunga už atėjimą į valdančiąją koaliciją taip pat turėtų gauti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) bei Antikorupcijos komisijos pirmininkų postus. Dabartinis NSGK pirmininkas Algimantas Matulevičius, priklausantis valdančiajai Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijai, sutiko tapti Sveikatos reikalų komiteto vadovu. Iš šių pareigų turėtų būti pašalintas konservatorius Antanas Matulas. Turėtų būti pakeistas ir Seimo Audito komiteto vadovas konservatorius Donatas Jankauskas. Jį turėtų pakeisti kuris nors socialliberalas arba Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos atstovas Artūras Skardžius.

Stasys Gudavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų