REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų taryba antradienį palaimino Vyriausybės ir VP dešimtuko valdomos "NDX energija" derybų rezutatus, kuriais sutarta, jog nacionalinis investuotojas bus kuriamas naujos patronuojančios bendrovės "Leo LT" pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas buvo patvirtintas daugiau nei 180 socdemų balsais, 2 buvo prieš ir 12 balsuodami susilaikė.

REKLAMA

Pasak partijos garbės pirmininko Algirdo Brazausko, jis balsavęs už rezultatų patvirtinimą, tačiau vis tik pabrėžė, kad reikia aiškiai žinoti, kas tiksliai bus statoma, užsakyti studiją, įvertinti pasaulio praktiką.

"Tas susitarimas, principinis susitarimas dėl suformavimo tokios nacionalinės kompanijos, kuri taip gražiai vadinasi "Leo LT", yra teisinga linija, todėl kad šalia jos turi būti sukurta atskira investicinė kompanija, kuri užsiims atominės elektrinės statyba, galbūt ta pati užsiims ryšiais su Švedija. (...) Mano nuomone, kad reikia vis tik žinoti, ką statysim. Deja, net įstatymų leidėjai nelabai žino, ką mes statysim. Reikia užsakyti studiją, įvertinant visą pasaulinę praktiką", - po tarybos posėdžio žurnalistams sakė A.Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kritikos nacionalinio investuotojo kūrimo projektui yra pažėręs buvęs socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis. Protestuodamas prieš partijos vadovybės veiksmus, jog nacionalinio investuotojo bendrovė kuriama kartu su privataus kapitalo "NDX energija", jis praėjusioje taryboje pernai gruodį atsistatydino iš vicepirmininko pareigų.

Tuo tarpu Seimas antradienį po pateikimo pritarė Atominės elektrinės įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma nacionalinį investuotoją kurti steigiant naują patronuojančią įmonę, o ne "Lietuvos energijos" pagrindu, kaip buvo nuspręsta pernai birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimūnai sutiko pataisas svarstyti pratęstoje Seimo rudens sesijoje sausio mėnesį, tačiau pavedė specialiai sudarytai darbo grupei iš visas frakcijas atstovaujančių parlamentarų parengti visas suderintas pataisas ir pasiūlymus Atominės elektrinės įstatymui.

Nacionalinis investuotojas "Leo LT", kurį sudarys valstybės valdoma "Lietuvos energija", Rytų skirstomieji tinklai (RST) bei privataus kapitalo bendrovės "NDX energijos" valdomi Vakarų skirstomieji tinklai (VST), turėtų statyti milijardų litų vertės naują atominę elektrinę bei elektros jungtis su Lenkija ir Švedija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų