REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujosios sąjungos prezidiumas antradienį vakare pritarė partijos prisijungimui prie valdančiosios mažumos, tačiau galutinai šį sprendimą dar turi patvirtinti šeštadienį posėdžiausianti socialliberalų taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat antradienį koalicijos išsiplėtimui pritarė ir valdančiųjų socialdemokratų taryba.

"Taryboje pristatėme, ką mes esame sutarę su galimais koalicinės daugumos partneriais socialliberalais. Taryba balsų dauguma pritarė. Absoliuti dauguma už. Pritarė, kad socialliberalai ateitų Seime į koaliciją, kad būtų suformuota koalicinė dauguma, remianti Vyriausybę", - žurnalistams sakė socdemų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

REKLAMA

Prieš savaitę posėdžiavęs soclibų prezidiumas atmetė socialdemokratų pasiūlymą dalyvauti valdančiojoje koalicijoje, tačiau po valdančiųjų ir Naujosios sąjungos derybų prezidiumo nuostata pasikeitė.

Pirmadienį valdančiųjų partijų ir socialliberalų derybininkai iš esmės sutarė dėl susitarimo projekto bei jo priedų. Susitarime numatyta, jog socialliberalai renkasi formalų dalyvavimą valdančiosios koalicijos darbe - tai yra koalicijos partnerius sieti turėtų sutartis, kurioje bus numatytos bendradarbiavimo sąlygos, svarbiausi darbai bei postai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta, socialliberalams yra siūloma aplinkos ministro kėdė bei kai kurie Seimo komitetų pirmininkų postai.

Be pozicijų skirstymosi, soclibai dar yra išskyrę tris prioritetines problemas - mokytojų padėtį, infliacijos žabojimą ir dėmesį šeimos politikai. Šie klausimai esą turėtų būti įtraukti į Vyriausybės darbų programą.

Jungtis prie valdančiųjų soclibams buvo pasiūlyta po to, kai iš aplinkos ministro posto atsistatydino socialdemokratas Arūnas Kundrotas.

Šiuo metu valdančiąją mažumos koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partija. Kartu sudėjus valdantieji Seime turi 62 parlamentarų bei frakcijai nepriklausančio Seimo pirmininko ir pilietininkų lyderio Viktoro Muntiano paramą. Iš viso Seime yra 141 narys.

Socialliberalai parlamente turi 10 vietų, todėl jiems prisidėjus prie mažumos koalicijos ji taptų daugumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų