REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos taryba absoliučia balsu dauguma antradienio vakarą nusprendė šalinti iš savo gretų Algirdą Paleckį, Vilniaus miesto skyriaus pirmininką ir sostinės vicemerą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 149 balsavusių socdemų A. Paleckio pašalinimui nepritarė tik 15 narių, susilaikė 27. Šiuo sprendimu sostinės vicemeras prarado ir LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko postą.

REKLAMA

Atstumtasis per posėdį teigė, kad tai buvo ne partijos, o klanų, „valstybininkų“, „Maximos“ ir didžiausio šalies dienraščio „Komsamolskaja pravda“, kaip pats jį pavadino, sprendimas.

„Argumentų, dėl ko A. Paleckį šalinti iš partijos, buvo daug. Atsižvelgta į tai, kad jis jau buvo svarstytas Etikos ir procedūros komisijoje, – aiškino Partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas. – A. Paleckio veiksmuose įžvelgiami statutiniai pažeidimai. Jų gana nemažai“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot K. Virbicko, priežastimi siūlyti šalinti A. Paleckį iš partijos buvo šio politiko pasisakymai kultūros, „Lietuvos ryto“ nacionalizavimo temomis.

Taip pat organizuotos partijos narių apklausos dėl tų klausimų, kuriais prezidiumas jau buvo padaręs sprendimus. Primename, kad A. Paleckis Socialdemokratų partijoje inicijavo partiečių apklausą.

Ja norėta išsiaiškinti, kiek partijos narių nepritaria nacionalinio investuotojo bendrovę kurti drauge su „Maximos“ akcininkų valdoma „NDX Energija“.

A. Paleckis pasiūlė trauktis G. Kirkilui

Kalbėdamas uždarame tarybos posėdyje, A. Paleckis piktinosi vadovybės politika, oligarchijos įsigalėjimu ir LSDP lyderio, premjero Gedimino Kirkilo silpnumu, o jam net pasiūlė atsistatydinti, praneša DELFI.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gediminai, Tu nebevaldai situacijos partijoje ir Vyriausybėje. Tu turi pasitraukti". Valstybei vadovauja ne valdžia, o „blogio ašis – Vainauskas (dienraščio „Lietuvos rytas" vyriausiasis redaktorius – DELFI), „VP Market" ir „valstybininkai", - sakė jis.

„Už ką esu šalinamas iš LSDP? – kolegų klausė A. Paleckis. – Aš tik pasakiau, kad karalius yra nuogas. Kad Lietuvoje nėra demokratijos, o yra oligarchija. Kad pinigas valdo viską. Kad „trigalvis slibinas" yra amžiaus afera. Visas Vilniaus skyrius taip pasakė. Ir dar 400 LSDP narių, kurie dalyvavo apklausoje. Kad „Komjaunimo tiesą" (atkūrus Nepriklausomybę vietoj šio laikraščio pradėtas leisti „Lietuvos rytas" – DELFI) reikia nacionalizuoti. Balzakas apie tokius žurnalistus kaip G. Vainauskas rašė: „Tai žudikai, idėjų ir reputacijų žudikai", - A. Paleckio žodžius cituoja DELFI.

REKLAMA

Žada nepaklusti

Pasak A.Paleckio, taryba nutarė įvesti "tiesioginį Vilniaus skyriaus valdymą partijoje".

"Įvestas tiesioginis prezidentinis valdymas mūsų skyriuje. Dabar Gediminas Kirkilas (partijos pirmininkas - BNS) pretenduoja valdyti tiesiogiai skyrių. Manau, kad tai bus nepriimtina 2 tūkst. partijos narių, manau, kad tai yra nesocialdemokratiška", - dėstė buvęs socialdemokratas.

A.Paleckis išsitarė, kad jis su savo rėmėjais nepaklus tokiam sprendimui, bet nepaaiškino, kaip su tuo kovos.

"Mes tai darysime darymo būdu", - mįslingai kalbėjo jis.

Vienas A.Paleckio pašalinimo iniciatorių Rimantas Vaitkus sako, jog net ir A.Paleckį palaikę socialdemokratai pastebi daug problemų - esą jo vadovavimo metu skyrius susiskaldė.

REKLAMA

A.Paleckis jau turėjo vieną nuobaudą, kai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje savavališkai sudarė valdančiąją koaliciją su liberaldemokratais ir už tai gavo miesto vicemero kėdę.

Išmestasis socdemas nusileisti nežada ir sako, kad daugelio skyrių vadai, antradienį darbo metu tarnybiniais automobiliais esą vykę pas partijos pirmininką G.Kirkilą "ant kilimo", pažeidė ir statutą, ir įstatymus. Pasak jo, toks elgesys vertas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) bei partijos etikos sargų įvertinimo.

"Ir šitie žmonės mane baudžia už statuto pažeidimą, kai patys pažeidžia įstatymą", - piktinosi A.Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palaikė gynėjai

Antradienį vakare socialdemokratų vadovybei susirinkus svarstyti partijos nario Algirdo Paleckio likimo, prie viešbučio „Crowne Plaza“, kuriame vyksta posėdis, susirinko per šimtą Vilniaus vicemero gynėjų.

Palaikyti A. Paleckio atvyko ir Seimo narys Petras Gražulis. Susirinkę žmonės laikė plakatus su užrašais „Įstatymų leidžiamoji - Maxima, įstatymų vykdomoji – Vyriausybė”, „Lietuva UAB” ir kt.

News Bridgepix / AM nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų