REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pienininkai ieško užtarimo Seime

AB „Žemaitijos pienas“ vadovas Algirdas Pažemeckas antradienį ryte susitiko su Seimo pirmininku Viktoru Muntianu prašydamas nedaryti spaudimo Konkurencijos tarybai, kuri išklausiusi pienininkus gali skirti baudą už įtariamą kartelį, rašo vz.lt. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog atėjau prašyti, kad nuomonė, kuri iš anksto suformuota, nebūtų įgyvendinama“, - vz.lt telefonu komentuoja p. Pažemeckas. Anot jo, jau dabar susidariusi nuomonė, kad pienininkai buvo susitarę dėl kartelio „ir dabar tą nuomonę reikia bet kokiomis priemonėmis pagrįsti, o aš prašiau, kad nebūtų trukdoma tarybai normaliai dirbti“, - sako p. Pažemeckas.

REKLAMA

Pieno perdirbimo įmonės vadovas sako jau anksčiau kalbėjęs su eiliniais Seimo nariais.

„Jie mano, kad nereikia laukti dviejų savaičių (per jas pienininkai turi atsakyti į įtarimus dėl kartelio), reikia iš karto bausti“, - sako p. Pažemeckas.

Anot jo, kitose ES valstybėse šoktelėjus pieno produktų kainoms buvo padidintos pieno kvotos ir panaikintos eksporto subsidijos.

„Jie kažkaip sprendžia, jie nebaudžia“, - aiškina p. Pažemeckas. Anot jo, Seimo pirmininkas jį patikinęs, kad joks spaudimas Konkurencijos tarybai nėra daromas.

REKLAMA
REKLAMA

Už konkurencijos priežiūrą rinkoje atsakinga Konkurencijos Taryba (KT) gruodžio pabaigoje paskelbė radusi kartelio tarp pienininkų įrodymų. Įtariama, kad pieno perdirbėjai pažeidė Konkurencijos įstatymą, kuriuo draudžiami visi susitarimai, kuriais siekiama riboti konkurenciją arba kurie riboja ar gali riboti konkurenciją.

KT atlikto tyrimo išvadose siūloma pripažinti, kad Konkurencijos įstatymą pažeidė Lietuvos pienininkų asociacija „Pieno centras“, AB „Kelmės pieninė“, UAB „Kelmės pieno centras“, UAB „Marijampolės pieno konservai“, UAB „Modest“, AB „Pieno žvaigždės“, AB „Rokiškio sūris“, AB „Žemaitijos pienas“ ir AB „Vilkyškių pieninė“.

Jei įtarimai pasitvirtins, kaltiesiems gresia baudos iki 10% bendrųjų metinių pajamų. Tačiau KT dar turi išklausyti pienininkų paruoštus atsakymus į išsakytus įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų