REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano režisierius Naderas Talabzade sukūrė vaidybinį filmą apie Jėzų Kristų, praneša „Associated Press“. Teigiama, kad savo juosta „Jėzus, Dievo dvasia“ režisierius ketina pademonstruoti, jog musulmonai ir krikščionys turi daug bendro.

REKLAMA
REKLAMA

Talabzade mano, kad jo filmas yra musulmoniškas atsakas į Melo Gibsono „Kristaus kančias“. Jėzus (musulmonų tradicijoje – Isa) islamo laikomas pranašu ir yra ketvirtas iš penkių šios religijos pripažintų Dievo pranašų (pirmi trys yra Nuchas-Nojus, Ibrahimas-Abraomas ir Musa-Mozė, o penktasis – Mahometas). Korane Jėzus pagal svarbą prilyginamas Adomui.

REKLAMA

Gibsono filmą „Kristaus kančios“, gerai įvertintą Romos Popiežiaus, tačiau sukėlusį viso pasaulio žydų nepasitenkinimo bangą, Irano režisierius vertina kaip vieną geriausių režisieriaus darbo pavyzdžių technine prasme. Tačiau jis teigia, kad istorinė tiesa amerikiečių režisieriaus juostoje yra smarkiai iškreipta.

Skirtingai nei krikščionių režisierių filmuose, filme „Jėzus, Dievo dvasia“ Jėzus yra pranašas, o ne Dievo sūnus. Filmo pabaigoje Jėzus nebus nukryžiuotas, nes islamo tradicijoje šis siužetas nėra pripažįstamas. Filmą sudaro kelios dalys, kurias valstybinė Irano televizija parodys jau šiais metais. Pagrindinį vaidmenį atliko iranietis aktorius Ahmadas Suleimanis Nia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų