REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų prezidiumas ir taryba antradienį spręs, ar už kontraversiškus pasisakymus šalinti iš partijos Vilniaus skyriaus pirmininką, sostinės vicemerą Algirdą Paleckį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį partijos Etikos ir procedūrų komisija, įvertinusi A.Paleckio šnekas apie tariamą planą nacionalizuoti dienraštį "Lietuvos rytas", "elitinio" meno finansavimą bei bandymus surengti referendumą dėl atominę elektrinę statysiančio nacionalinio investuotojo, nutarė siūlyti tarybai šalinti kontroversišką politiką iš partijos.

REKLAMA

Tuo metu pats A.Paleckis sako, kad nieko nestatutiško ir nesocialdemokratiško jis nepadarė. Pasak jo, dabar šioje partijoje belieka tik sėdėti ir nieko neveikti.

A.Paleckis yra pareiškęs, jog profesionalųjį meną turėtų remti Kultūros ministerija ir "elitas", taip pat grasino nacionalizuoti dienraštį "Lietuvos rytas". Be kita ko, jaunasis politikas kritikuoja nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo LT", statysiančios naują atominę jėgainę, formavimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA

Jauno bendrapartiečio A.Paleckio šalinimą iš partijos inicijavo vienas vadinamų senųjų socialdemokratų Rimantas Vaitkus. Gruodžio 21-ąją jis pradėjo rinkti parašus, kad klausimas dėl A.Paleckio pašalinimo atsidurtų pirmiausia partijos prezidiumo, o vėliau ir tarybos darbotvarkėje.

Išmesti iš partijos galima tik tarybos sprendimu.

Antradienį planuojamas partijos prezidiumo bei tarybos posėdis: prezidiumas spręs, ar įtraukti A.Paleckio klausimą į tarybos darbotvarkę ir, jeigu sprendimas bus teigiamas, tuomet politiko likimas atsidurs tarybos narių rankose.

A.Paleckis jau turi vieną nuobaudą, kai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje savavališkai sudarė valdančiąją koaliciją su liberaldemokratais ir už tai gavo miesto vicemero kėdę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų