REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijoje įvyko iškilmingas 2009 metais šioje šalyje įvyksiančio Europos krepšinio čempionato pristatymas. Pirmą kartą publika išvydo ir oficialų turnyro logotipą.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmės buvo surengtos Katovicų Kino meno centre, į jas atvyko daug svarbių svečių: FIBA Europos prezidentas George'as Vassilakopoulas, generalinis sekretorius Naras Zanolinas, FIBA atstovas Aldo Vitale ir daug kitų svečių.

REKLAMA

Per pristatymą paskelbta, kad Europos čempionato kovos vyks net 7 miestuose: Katovicuose, Varšuvoje, Gdanske, Bydgoščiuje, Poznanėje, Lodzėje ir Vroclave. Šių miestų atstovams atitinkamus sertifikatus įteikė Lenkijos krepšinio sąjungos prezidentas Romanas Ludwiczukas.

Pirmojo etapo kovos vyks Vroclave (ten žais Lenkijos rinktinė), Poznanėje, Gdanske ir Varšuvoje, antrojo etapo - Bydgoščiuje ir Lodzėje. Finalus rengs Katovicai, kurių atnaujinta arena 2009-aisiais talpins 11,5 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pranešta, kad pasirašyta sutartis dėl rungtynių transliacijų teisės su nacionaline Lenkijos televizija.

Iškilmių dalyviai buvo pirmieji, kurie išvydo oficialų 2009 metų Europos čempionato logotipą. Katarzynos Kudel kūrynys remiasi nacionalinėmis Lenkijos spalvomis - balta ir raudona. Logotipe matomas raudonas kamuolys krenta į iš baltos ir raudonos spalvų šaliko suformuotą krepšį.

Po šventės Katovicuose buvo surengtos draugiškos rungtynės tarp Lenkijos ir Slovakijos klubų rinktinių. Mačą rezultatu 85:74 laimėjo šeimininkai. Lenkijos rinktinei per šį mačą vadovavo buvusio vyriausiojo trenerio Andrejaus Urlepo asistentai. Naujasis lenkų nacionalinės komandos strategas turėtų būti paskelbtas artimiausiu metu, o vienas pagrindinių kandidatų į šias pareigas yra Kęstutis Kemzūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų