REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G. Bushas: Iranas kelia grėsmę pasaulio saugumui

G. Bushas viešėdamas Jungtiniuose Arabų Emyratuose perspėjo dėl grėsmės, kurią kelia Iranas, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

 

Teheranas, pažymi G. Bushas kelia grėsmę visoms pasaulio valstybėms, o Vašingtonas siekia telkti „draugus tam, kad atsilaikyti prieš šią grėsmę, kol dar nevėlu“.

REKLAMA

 

Į Abu Dabį JAV prezidentas atskrido sekmadienį. Tai paskutinė vieta, kurią jis aplankys per savo vizitą po Artimuosius Rytus ir Persijos įlankos šalis.

 

G. Bushas įvertino JAE ekonominį ir socialinį progresą, ir pakvietė kitas regiono šalis sekti šios valstybės pavyzdžiu.

 

Tačiau jis kalbėjo ir apie trūkumus: „Be sąžiningų rinkimų, be žodžio laisvės negalima tikėtis, kad žmonės patikės pažadais apie geresnę ateitį“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Savo pasirodymo metu jis tiesiogiai kreipėsi į Irano tautą. „Esate nusipelnę geresnės valdžios, kuri jus gerbtų ir leistų kurti geresnį gyvenimą“.

 

Tuo pačiu G. Bushas apkaltino Teheraną, kad šis yra „pagrindinis pasaulinio terorizmo rėmėjas“. Iranas destabilizuoja visą regioną, nepateikdamas tiesioginio atsakymo dėl savo vykdomos branduolinės programos, teigia jis.

 

G. Bushas taip pat paminėjo, jog tam, kad sureguliuoti Izraelio ir Palestinos santykius, reikia ir Persijos įlankos šalių palaikymo. Jis paragino palaikyti Palestinos lyderį Machmudą Abasą, kuris šiuo metu veda derybas su Izraeliu.

 

Taip pat, lankydamasis Kuveite, JAV prezidentas pareiškė, jog JAV yra įsipareigojusi iki liepos išvesti iš Irako apie 20 tūkst. savo karių.

 

Ji pabrėžė, jog dėl JAV saugumo užtikrinimo regione, irakiečiams grįžta tikėjimas geresne ateitimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų