REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos maisto saugumo taryba paskelbė, kad klonuotų gyvūnų mėsa ir pienas saugūs vartoti žmonėms, rašo dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos teigimu, labai maža tikimybė, kad egzistuoja koks nors kokybinis skirtumas tarp produktų, pagamintų iš klonavimo ir tradiciniu būdu išvestų gyvulių mėsos ar pieno.

REKLAMA

Paskelbusi ataskaitą tarnyba iki vasario pabaigos laukia visuomenės atsiliepimų šiuo klausimu, o iki gegužės tikisi paskelbti galutinę nuomonę, kuri bus pateikta Europos Komisijai.

Sprendimą dėl maisto produktų, pagamintų iš klonuotų gyvūnų, prekybos tikimasi priimti dar šiais metais, jis galiotų visoje Europos Sąjungoje.

Gyvuliai klonuojami nuo 1997 m., kai Jungtinės Karalystės mokslininkams pavyko iš vienos avies, vardu Dolly, ląstelės sukurti tokį patį gyvūną. Klonavimas leidžia dauginti neribotą to paties gyvūno kiekį ir taip sumažinti riziką, kad norimos išvesti savybės, tokios kaip atsparumas ligoms, nebus paveldėtos. Naujienų portalo „Bloomberg“ duomenimis, šiuo metu JAV yra 650 klonuotų gyvūnų, rašo dienraštis „Klaipėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų