REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Jungtiniuose Arabų Emiratuose finišavusiose 24 valandų "Toyo Tires 24h of Dubai" žiedinėse lenktynėse devintą vietą bendroje įskaitoje užėmė Lietuvos "Hoptrans-Tovera sport" komanda.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei po varžybų pateksime į prizininkų 20-tuką, laikysime savo pasirodymą vykusiu. Jei pavyks prasibrauti į pirmąjį dešimtuką, būsime pranokę ne tik savo pačių, bet ir rėmėjų bei gerbėjų lūkesčius", - taip prieš išvykdamas į Jungtinių Arabų Emyratų Dubajaus mieste rengiamas 24 valandas trunkančias automobilių žiedines lenktynes "Toyo Tires 24h of Dubai" surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo "Hoptrans-Tovera sport" komandos vadovas Tomas Žalpys.

REKLAMA

Dėl kaistančio variklio, automobilio elektronikos ir greičių dėžės turėję problemų dar treniruotėse šios komandos sportininkai itin atsargūs buvo kvalifikacinėse varžybose, kuriose ekipos narys Aivaras Pyragius kvalifikavosi 26-oje pozicijoje. Po kvalifikacijos komanda pakeitė automobilio pavarų dėžę.

Būtent Aivarui Pyragiui komandos nariai ir patikėjo pradėti paros lenktynes, vykusias labai įdomiai ir permainingai, kai beveik kas ratą keitėsi varžybų lyderiai. Tačiau "Hoptrans-Tovera sport" sportininkams pavyko atkovoti kelias pozicijas ir komanda ilgą laiką balansavo antrajame dešimtuke.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kuo toliau tuo tvirčiau jautėsi "Porsche 997 GT3" vairavę šios komandos lenktynininkai, o jų atkaklias pastangas ir vargą atpirko sėkmingas finišas.

"Hoptrans-Tovera sport" ekipa vienintelė iš vežusių Lietuvos vėliavą pateko į varžybų bendrosios įskaitos pirmąjį dešimtuką, 24 val. lenktynių finišą kirtusi devintoje vietoje, o savo galingiausių automobilių A6 klasėje šios komandos sportininkai klasifikuoti septintoje vietoje.

Be A. Pyragiaus "Hoptrans-Tovera sport" komandos automobilį dar vairavo Darius Brazdžionis ir Jungtinių Arabų Emyratų sportininkas Karimas Al-Azhari, o rusų Aleksejaus Vasiljevo ir Iljos Burenko paslaugų paskutiniu momentu buvo atsisakyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devintieji prizininkai per parą įveikė 480 Dubajaus lenktynių žiedo ratų arba 2587,20 kilometro distanciją.

"Hoptrans-Tovera sport" lenktynininkams iki dar viena pakopa aukštėlesnės pozicijos pritrūko vos dviejų ratų, o artimiausius varžovus jie aplenkė 4 ratais.

Daug didesnes viltis šiose lenktynėse puoselėjo kita Lietuvos komanda - "Oktanas Racing Team", kurios "Porsche 996 RSR" vairavo Egidijus Dapšas, broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai bei Vokietijos žiedinių lenktynių meistrai Uve Alzenas ir Marcas Benzas.

Lenktynes pradėjusi iš ketvirtosios pozicijos ši komanda jau trečiajame rate buvo pirma. Likus iki finišo vos dviems valandoms ji buvo septinta, tačiau būtent tada ją ištiko didžiausia nesėkmė.
Subyrėjus jos "Porsche 996 RSR" sankabai, ir komanda nusprendė sudėti ginklus.
"Oktanas Racing Team", įveikusi 420 ratų, klasifikuota 40-toje pozicijoje.

REKLAMA

"Mums pristigo tik sportinės sėkmės. Tačiau, kaip ten bebūtų, belieka guostis nebent įgijus neįkainojamos patirties ir vėl, dar įtempčiau rengtis atsakingiems startams", - nusprendus nebetęsti lenktynių telefonu iš Dubajaus viešųjų ryšių agentūrai "Visus Bonus" pasakojo komandos vadovas Tomas Puodžiūnas.

Dar vienas Lietuvos lenktynininkas Saulius Girdauskas trečią kartą paeiliui surengtose "Toyo Tires 24h of Dubai" lenktynėse važiavo mišrioje "AutoMoto Chervonenko Racing Team" komandoje, kurioje be paties komandos vadovo ir lietuvio "Renault Megane Trophy" automobilį vairavo ukrainiečiai Aleksandras Saliukas, Volodymyras Kondratenka ir latvis Raimondas Kisielas.
Irgi neišvengusi techninių problemų šį komanda klasifikuota 66 vietoje tarp 84 lenktynėse dalyvavusių ekipų. Jos sportininkai nuvažiavo 322 ratus.

REKLAMA

Trečią kartą surengtose, šeštadienį finišavusiose "Toyo Tires 24h of Dubai" lenktynėse puikią pergalę šventė laimėjusi ir kvalifikacines varžybas "VIP Pet foods" pirmoji komanda iš Australijos. Jos lenktynininkai su "Porsche RSR" automobiliu per parą nuvažiavo 504 Dubajaus lenktynių žiedo ratus arba 2716,56 kilometro distanciją.

Nuo nugalėtojų atsilikę penkiais ratais antri finišavo "Bleekemolens Race Planet" pirmosios komandos iš Olandijos lenktynininkai, vairavę "Porsche 997 GT3 Cup" automobilį.
Nemenką staigmeną pateikė trečiaisiais bendrosios įskaitos prizininkais tapę Belgijos "Delahaye Renault United for Belgium" antrosios komandos lenktynininkai, su SP1 klasės "Renault Megane Trophy Endurance" automobiliu įsiterpę tarp greitųjų "Porsche".

Tretieji prizininkai nuo antrųjų atsiliko vos vienu ratu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų