REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas, penktadienį įteikęs prezidentui Valdui Adamkui aplinkos ministro atsistatydinimo pareiškimą, teigė, jog prezidentas nori, kad Vyriausybė dirbtų stabiliai, suprasdama visą situaciją ir atsakomybę už valstybės reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kirkilas po susitikimo su prezidentu žurnalistams tvirtino, kad kandidatas į aplinkos ministro postą dar nėra žinomas, tačiau patikino, kad šis postas atiteks socialliberalams, jei pavyks susitarti dėl jų dalyvavimo ar paramos valdančiajai koalicijai.

REKLAMA

Pasak G.Kirkilo, derybos su socialliberalais "esmingai sutarimo link nepajudėjo", tačiau,
anot jo, konsultacijos vyksta, penktadienį jos bus tęsiamos, o kol kas laikinai ministro pareigas eis atsistatydinęs Arūnas Kundrotas.

Nors koalicinėje mažumos Vyriausybėje aplinkos ministro postas priklauso socialdemokratams, jis už paramą valdančiajai mažumai arba prisijungimą prie jos sudarant daugumą yra siūlomas socialliberalams.

Vyriausybės vadovas sakė aptaręs su V.Adamkumi, kokie reikalavimai bus keliami naujajam aplinkos ministrui.

REKLAMA
REKLAMA

"Ministro keitimas tam tikras iššūkis. (...) Jis aišku turėtų suprasti visą atsakomybę už tai, kas saugoma Lietuvoje, už jos gamtos turtus, už statybų, detaliųjų ir kitokių planų. Na ir aišku, už aplinkos apsaugos Europos Sąjungos struktūrinės paramos įsisavinimą", - sakė G.Kirkilas.

Priminsime, kad ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Ieškoti naujo Aplinkos ministerijos vadovo prireikė po to, kai pirmadienį ligtol šiai institucijai vadovavęs socialdemokratas A.Kundrotas pareiškė paliekantis ministro postą. Įteikdamas atsistatydinimo pareiškimą premjerui A.Kundrotas teigė nematąs tolesnių darbo perspektyvų, opozicijai jį puolant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Pastarųjų metų patirtis rodo, kad vis daugiau laiko ir pastangų tenka skirti įvairiems paaiškinimams ir pasiaiškinimams ir vis mažiau tikriems darbams", - rašoma A.Kundroto atsistatydinimo pareiškime.

Praėjusiais metais A.Kundrotas patyrė dvi interpeliacijas. Paskutiniosios rezultatai vos nepasibaigė ministro atstatydinimu - jo pašalinimui pritrūko vos vieno balso. Pastarąją interpeliaciją ministrui surengę konservatoriai kaltino jį, be kita ko, esą vėluojančiais ir dėl to brangstančiais aplinkosaugos projektais bei siekimu brangimo naštą perkelti ant savivaldybių pečių.

REKLAMA

A.Kundrotas yra trečiasis ministras, pasitraukęs iš G.Kirkilo Vyriausybės. Pernai kovą iš ministrų kabineto pasitraukė valstybės finansus kuravęs socialdemokratas Zigmantas Balčytis, o lapkritį - Vidaus reikalų ministerijai vadovavęs liberalcentristas Raimondas Šukys.

Pagal Konstituciją, kai pasikeičia bent 7 ministrai, Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus. Priešingu atveju, ministrų kabinetas turi atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų