REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Seimo penktadienį piketuojantys blaivininkai priešinasi liberalų siūlomoms pataisoms, liberalizuojančioms alkoholio reklamos transliavimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Susirinkome dėl to, kad labai mus papiktino liberalų iniciatyva vėl ginti alkoholio pramonę, nesiskaitant su niekuo", - BNS sakė Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdžio valdybos narys Juozas Šaulys.

REKLAMA

Plakatais apsiginklavę maždaug dviejų dešimčių blaivybės puoselėtojų būrys savo piketu, pasak J.Šaulio, siekia paskatinti prieš alkoholizmą nusiteikusius Seimo narius nepritarti Liberalų sąjūdžio frakcijos narių iniciatyvai.

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius ir Vytautas Grubliauskas siūlo leisti dienos metu (nuo 6 val. iki 22.30 val.) per radiją ir televiziją transliuoti lengvų iki 15 proc. natūralios fermentacijos alkoholinių gėrimų (alaus ir vyno) reklamą, o transliuotojus įpareigoti ne mažiau 10 proc. už šias transliacijas gautų lėšų skirti socialinei alkoholio vartojimo prevencijos reklamai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Sveikatos reikalų komitetas ketvirtadienį nepritarė šioms įstatymo pataisoms, penktadienį ryte jos bus svarstomos Ekonomikos komitete, o vėliau persikels į plenarinių posėdžių salę.

Anksčiau Ekonomikos komitetas, kuris šiuo klausimu paskirtas pagrindinius, jau buvo pritaręs liberalų siūlymams, tačiau tuomet parlamento Etikos ir procedūrų komisija komiteto sprendimą pripažino kaip nestatutinį dėl įvairių procedūrinių pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų