REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip balsuos dėl strategiškai svarbaus įstatymo pataisų, parlamentarai apsispręs pačiu paskutiniu momentu, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Po švenčių iš letargo bundančio Seimo šiandien laukia nelengvas posėdis. Pirmiausia ketinama imtis taisyti Alkoholio kontrolės įstatymą, kurio naujovės, įsigaliojusios nuo sausio, vos nesužlugdė Lietuvos krepšinio ir visų televizijų. Kitas ypatingos svarbos darbas - atkakli kova dėl Atominės elektrinės įstatymo pataisų, kurias numatyta priimti ypatingos skubos tvarka.

REKLAMA

Kur kas daugiau Seimo narių nei savaitės pradžioje vakar atėjo pavartyti įslaptintų dokumentų apie Vyriausybės ir UAB "NDX energija" derybų eigą. Galutinį sprendimą, kaip balsuoti per posėdį, dauguma frakcijų ketina priimti šiandien rytą.

Skubėti nelinkę

Valdančiosios koalicijos frakcijos vakar po pietų kelias valandas įstatymo pataisas nagrinėjo kartu su Ūkio ministerijos ir privataus investuotojo "NDX energija" atstovais. Pastariesiems vakare dar teko atlaikyti ir Darbo partijos (DP) frakcijos klausimų laviną.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė LŽ teigė, kad Socialdemokratų frakcijoje didelių nesutarimų dėl Vyriausybės pasiūlytų įstatymo pataisų beveik nėra, o paskutines abejones, tikimasi, išsklaidys susitikimas su ekspertais. Vis dėlto socialdemokratė abejoja, ar tokį svarbų klausimą reikėtų svarstyti skubos tvarka. "Manau, kad reikia geriau padiskutuoti", - sakė ji.

"Klausimas rimtas, reikalaujantis nuodugnių svarstymų. Mes neturime pavėluoti, tačiau skubėti reikia lėtai", - LŽ sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Petras Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

DP frakcijos seniūnės Virginijos Baltraitienės teigimu, "darbiečiai" savo sprendimą praneš šiandien rytą, nes išvakarėse ketina posėdžiauti iki vėlumos.

Siūlo atnaujinti derybas

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius vakar įregistravo nutarimo projektą, kuriame siūlo Vyriausybei atnaujinti derybas su bendrove "NDX energija" ir jose pasiekti, kad formuojant nacionalinio investuotojo bendrovę privataus kapitalo bendrovė prisiimtų didesnius įsipareigojimus, nei dabar numatyta.

Tėvynės sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma spėjo, kad A.Kubiliui greičiausiai pavyks įtikinti frakcijos kolegas palaikyti šį variantą. Kartu jis neatmetė galimybės, kad atsiras ir tokių, kurie apskritai atmes tokį elektrinės statybos kelią. Vakar jis LŽ prisipažino, kad ir perskaičius įslaptintus dokumentus įspūdis apie nacionalinio investuotojo kūrimo procesą nepagerėjo.

REKLAMA

Kumelė už vežėčių

"Abejojančių mūsų frakcijoje yra ne vienas. Mano nuomone, stačia galva tikrai nederėtų lėkti", - atvirai savo mintis dėstė Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

Kaip elgtis balsuojant šiandien rytą apsispręs ir Naujoji sąjunga. Ar palaikyti ypatingos skubos tvarką, pasak frakcijos seniūno pavaduotojo Vaclovo Karbauskio, priklausys nuo pateikimo metu pateiktų argumentų. "Šiaip jau šį klausimą svarstome devynis mėnesius, tad gal ir nėra ko tęsti", - sakė parlamentaras. "Vadinamojo "Leo LT" kūrimo procesas - akivaizdus kumelės pastatymas už vežėčių ir dar aukštyn galva", - LŽ sakė "Tvarka ir teisingumas" frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis. Pasak jo, liberaldemokratai mano, kad nacionalinio investuotojo kūrimo procesas yra neteisėtas, pradėtas ne nuo to galo, todėl pritarti tokiam dalykui jie negali.

"Nuo to, kaip bus išspręstas šis klausimas, priklausys, kas realiai valdys Lietuvą artimiausius dešimt metų", - įsitikinęs V.Mazuronis.
Raimonda Ramelienė 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų