REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikai įteisins patiems nemielą deklaravimą

Seimo reitingai turi galimybių pakilti iš paskutinės vietos, jeigu karą korupcijai paskelbę ir visuotinį turto deklaravimą įteisinti siekiantys jo nariai bus nuoseklūs iki galo. O jei principingumo nepristigs deklaracijų formos taisytojai, išnyks ir originali lietuviška korupcinė praktika laikyti milijardus litų "ne banke", rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas darbo grupė savo darbą atliko ir Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisas parengė. Seimo plenariniame posėdyje joms pritarta, o dabar laukiama, ką dėl šių pataisų pasakys Vyriausybė - paprašyta jos išvadų. Jas gavęs Seimas pataisas svarstys toliau.

REKLAMA

Projekto rengėjai, tarp kurių ne tik Seimo nariai, bet ir ekspertai, specialiųjų tarnybų, ministerijų atstovai, norėjo, kad visuotinis deklaravimas prasidėtų jau nuo š.m. pradžios, tačiau kaži ar įstatymo įsigaliojimas bus priimtas atgaline data. Bet kuriuo atveju visiškai įmanoma, kad 2009 m. visi gyventojai deklaruotų 2008 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą.

Jeigu projektas iš esmės nepakis, turtą deklaruoti turės visi nuolatiniai Lietuvos gyventojai, sulaukę 18 m. O valstybės tarnautojams, politikams ir visiems, kurie iki šiol yra deklaruotojų sąraše, taisyklės bus griežtesnės.

„Jeigu valstybės tarnautojas, šioje tarnyboje dirbantis žmogus ar jam prilyginti asmenys nesugeba pagrįsti savo turto pajamomis, tai tas turtas laikomas neteisėtai įgytas ir už tai numatomos sankcijos“,- išdėstė „supaprastintą pataisų esmę“ Rimantas Dagys, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas.  Anot jo, eiti į valstybės tarnybą niekas prievarta neverčia, todėl joje dirbantis žmogus turi susitaikyti, kad yra yra atsakingas ir už savo artimųjų turto įsigijimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų