REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas penktadienį po pateikimo tikriausiai pritars pataisoms dėl nacionalinio investuotojo steigimo, tačiau abejojama, ar pataisas pavyks priimti ypatingos skubos tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo valdančioji mažuma, susirinkusi į trijų frakcijų koalicijos posėdį, ketvirtadienį priėmė sprendimą pataisoms po pateikimo pritarti.

REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė mano, kad pataisos ypatingos skubos tvarka nebus priimtos, tačiau kitą savaitę vyksiančioje pratęstoje Seimo rudens sesijoje jos turėtų būti priimtos paprastos skubos tvarka.

"Greičiausiai mes sugebėsime paprastos skubos tvarka pataisas priimti", - žurnalistams sakė I.Šiaulienė.

Pasak jos, taip teigti leidžia koalicijai priklausančių frakcijų narių klausimai dėl pataisų ir kokie buvo pateikti atsakymai į juos. "Tos abejonės buvo išsklaidytos", - sakė I.Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia pataisų svarstymo Seime eiga tenkina ir ūkio ministrą Vytą Navicką.

Pasak jo, aiškumas dėl nacionalinio investuotojo ypač yra svarbus ne tik jį formuojančioms įmonėms - RST, VST ir "Lietuvos energijai".

"Tai labai svarbu ir kolegoms partneriams kitose valstybėse, kurie dalyvaus elektrinės statybos projekte", - kalbėjo V.Navickas.

Jis neatmeta galimybės, kad greičiau apsisprendusi dėl naujos elektrinės statybos Lietuva galės lengviau derėtis su Europos Sąjunga dėl senosios veiklos pratęsimo.

V.Navickas kategoriškai neatmeta derybų su VST valdančia "NDX energija" pratęsimo galimybės.

"Žiūrint dėl ko persiderėti... Jeigu dėl dalykų, kurie priimtini abiems pusėms...Tada galima derėtis ir susitarti, bet jeigu bus pateikti vienašališki reikalavimai, kurie nepriimtini kitai pusei, tada derybų rezultatus irgi galima lengvai prognozuoti", - kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiąją mažumą sudaro socialdemokratai (32 Seimo nariai), valstiečiai liaudininkai ir pilietininkai (20) bei liberalcentristai (10).

Pataisomis siūloma keisti nacionalinio investuotojo formavimo modelį - numatoma, kad tai būtų energetikos bendrovė, per antrines įmones valdanti elektros energijos perdavimo ir skirstomuosius tinklus.

Darbo partijos frakcijos, kurioje yra 22 Seimo nariai, seniūnė Virginija Baltraitienė informavo, kad "darbiečiai" pataisoms po pateikimo taip pat pritars, tačiau nerems idėjos jas svarstyti skubos arba ypatingos skubos tvarka.

REKLAMA

"Darbiečiai" nori, kad pataisos būtų detaliai svarstomos vasarį ir priimtos kovą prasidėjus Seimo pavasario sesijai.

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas sakė, kad ketvirtadienį iki pietų su slaptais Vyriausybės ir "NDX energija" derybų protokolais buvo susipažinę 14 parlamentarų. Iš viso su slapta informacija gali dirbti maždaug 100 Seimo narių.

Jis tvirtino, kad parlamentarams nebūtina skaityti šiuos protokolus, užtenka susipažinti su specialiai Seimui pateikta sutrumpinta informacija, kurios užtektų apsispręsti balsuojant dėl nacionalinio investuotojo steigimo pataisų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų