REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė suabejojo Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovo Felikso Petrausko kompetencija.

REKLAMA
REKLAMA

 

Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje ketvirtadienį ji piktinosi, kad F.Petrauskas vykdo savotišką įstatymo interpretaciją: "Kada nori baudžia, kada nori - ne".

REKLAMA

 

Trečiadienį konservatorius Antanas Matulas F.Petrauską apkaltino netinkamai atliekant pareigas ir mano, kad jis gali ginti aludarių interesus.

 

A.Matulo žiniomis, F.Petrauskas 2004 metais buvo išrinktas vienu iš trijų Lietuvos aludarių garbės kodekso arbitražo arbitru.

 

Dėl to, pasak parlamentaro, jo vadovaujama tarnyba netinkamai vykdė jai įstatymo nustatytas pareigas - deramai nekontroliavo, kad nebūtų pažeidinėjami alkoholio reklamos draudimai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius teigė abejojantis, ar F.Petrauskas tinka eiti užimamas pareigas, o A.Matulas tvirtino, kad pareigūnas sumaišė viešus ir privačius interesus ir turėtų pasitraukti iš pareigų.

 

A.Matulas žada kreiptis į Valstybės kontrolierę Rasą Budbergytę, kad būtų atliktas tyrimas, kiek kartų Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nefiksavo alkoholio reklamos tvarkos pažeidimų ir nepritaikė nuobaudų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų