REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialliberalams atsisakius dėtis prie valdančiosios mažumos koalicijos, socialdemokratai dar neatskleidžia, kas taps nauju vilionių taikiniu, siekiant koaliciją išplėsti iki daugumos.

REKLAMA
REKLAMA

"Nieko naujo negaliu jums pasakyti", - trečiadienį BNS sakė Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

REKLAMA

Paklausta, ar apie tai bus kalbama partijos valdybos posėdyje trečiadienį, kur toliau bus svarstomos aplinkos ministro kandidatūros, I.Šiaulienė teigė taip nemananti. Socialliberalų atsisakymą jungtis prie valdančiųjų ji įvertino lakoniškai: "laisva šalis, jų pasirinkimo laisvė".

Iki Seimo rinkimų likus kiek daugiau nei devyniems mėnesiams, socialdemokratai pradėjo ieškoti, kaip stiprinti daugumos neturinčią valdančiąją koaliciją. Galimybę jungtis į koaliciją antradienį atmetė vieni iš pretendentų - socialliberalai. Savo sprendimą jie motyvavo tuo, kad dabartinis socialdemokrato Gedimino Kirkilo kabinetas esą tebedirba pagal vadinamąją 2K (G.Kirkilo ir konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus) programą ir naujų partnerių, šiuo atveju - socialliberalų - prisijungimas prie koalicijos tebūtų šios programos tęsinys.

REKLAMA
REKLAMA

Patys socialdemokratai pokalbius su socialliberalais dėl galimo jų įsiliejimo į koaliciją vadino neformaliais, nors pripažino, kad koalicijai reikėtų daugumos.

Šiuo metu valdančiąją mažumos koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partija. Kartu sudėjus valdantieji Seime turi 62 parlamentarų paramą, iš viso Seime yra 141 narys.

Socialliberalai parlamente turi 10 vietų, todėl jiems prisidėjus prie mažumos koalicijos ji būtų tapusi daugumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų