REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas nemano, kad galėtų susiformuoti visiškai nauja valdančioji koalicija, bet dabartinės koalicijos pastangas užsitikrinti daugumą vadina realiomis.

REKLAMA
REKLAMA

"Apie tai, kad reikia praplėsti valdančiąją koaliciją bei ją sustiprinti kalbama jau nuo to laiko, kai oficialiai buvo nutraukta rėmimo sutartis su Tėvynės sąjunga", - Žinių radijui pažymėjo V.Muntianas.

REKLAMA

Visiškai naujos koalicijos susiformavimui, pasak Seimo pirmininko, yra per mažai laiko - iki Semo rinkimų liko mažiau nei 10 mėnesių.

Bandymo stiprinti koaliciją jis taip pat nesieja su energetiniais projektais ir Atominės elektrinės įstatymo pataisoms reikalinga balsų dauguma. Esą "koalicijos praplėtimo klausimas pradėtas svarstyti tuomet, kuomet "Leo LT" ir tų visokių klausimų net nebuvo".

Solialliberalų prezidiumas antradienį svarstęs socialdemokratų pasiūlymus jungtis prie valdančiosios koalicijos nusprendė likti "konstruktyvioje opozicijoje".

REKLAMA
REKLAMA

Anot socialliberalų pirmininko Artūro Paulausko, "jei tikrai būtų reikalas, reikėtų koaliciją formuoti iš naujo, nuo balto lapo".

Socialdemokratai iki pat antradienio vakaro pokalbius su socialliberalais dėl galimo jų įsiliejimo į koaliciją vadino neformaliais, nors pripažino, kad koalicijai reikėtų daugumos. Kiti koalicijos nariai - valstiečiai liaudininkai ir liberalcentristai - tikino negirdėję pastarojo meto pokalbių apie galimybę išplėsti koalicijos partnerių ratą.

Šiuo metu valdančiąją mažumos koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partija. Kartu sudėjus valdantieji Seime turi 62 parlamentarų paramą, iš viso Seime yra 141 narys.

Socialliberalai parlamente turi 10 vietų, todėl jiems prisidėjus prie mažumos koalicijos ji būtų tapusi daugumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų