REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramonininkai vienbalsiai kritikuoja Vyriausybės derybininkus, kad šie nesugebėjo išsiderėti dviejų trečdalių akcijų nacionalinio investuotojo bendrovėje, ir abejoja dėl energetikos projektų ateities, rašo dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės derybininkų grupės narys ir premjero patarėjas Saulius Spėčius vakar Lietuvos pramonininkų konfederacijoje (LPK) pristatė derybų dėl nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ sukūrimo rezultatus ir eigą. Jis pripažino, kad pagrindinis derybų tikslas buvo sujungti elektros energijos sektorių ir susigrąžinti valstybės kontrolę.

REKLAMA

LPK prezidentas Bronislovas Lubys kalbas apie VST nacionalizavimą pavadino Kalėdų pasaka, kuria negali būti įtikinta verslo bendruomenė.

„Dabar jau po Trijų karalių. Pasakų apie nacionalizavimą šita auditorija nesupras. Jei tai būtų pasakyta tarp Kalėdų ir Trijų karalių, sutikčiau, kad tai pasakymas gerai nuotaikai palaikyti. Čia jokio nacionalizavimo nėra: pirko („NDX energija“ Vakarų skirstomuosius tinklus – red. past.) už 700 mln. litų, pardavė už 3,7 mlrd. litų. Tai nėra nacionalizavimas“, – kalbėjo B.Lubys.

REKLAMA
REKLAMA

Pramonininkai vienbalsiai kritikavo Vyriausybės derybininkus, kad šie nesugebėjo išsiderėti dviejų trečdalių akcijų nacionalinio investuotojo bendrovėje. Susitarta, kad valstybei atiteks 61,7 proc., o „NDX energijai“ – 38,3 proc. „Leo LT“ akcijų.

„Įstatymai sako, kad norint priimti sprendimus reikia turėti du trečdalius akcijų, jei jos būtų Vyriausybės rankose, pats pirmas balsuočiau už tai. Gerbiamas Spėčius sakė, kad Vyriausybė užsitikrino visas sprendimų priėmimo teises, tačiau faktas išlieka toks, kad Vyriausybė prarado finansinių sprendimų priėmimo teises“, – apgailestavo B.Lubys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, tie 5 proc., dėl kurių pardavimo „NDX energijai“ numatyti apribojimai, yra esminis klausimas. „Blokuojančio paketo klausimas – esminis. Kas nesusidūrė, tas gali kalbėti. Aš susidūriau, ir ne vieną kartą, praktiškai, taip pat ir teisme. Atsakymas vienareikšmiškas – sprendimai turi būti priimti su visais partneriais“, – kalbėjo LPK prezidentas, rašo dienraštis „Klaipėda“.

Valstybės saugumo departamentas dar rengiant Atominės elektrinės įstatymą rekomendavo Ūkio ministerijai derėtis dėl dviejų trečdalių akcijų nacionalinio investuotojo bendrovėje. Tokio dydžio akcijų paketas buvo vadinamas „pageidautinu“, o 50 proc. akcijų – „būtinu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų