REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimams pradedantys rengtis socialdemokratai viliasi, kad į jų sąrašo pavadinimą vėl bus įrašyta Algirdo Brazausko pavardė, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narių vis garsiau skamba siūlymas, kad partijos įkūrėjas, dabartinis LSDP garbės pirmininkas A.Brazauskas galėtų tapti socialdemokratų sąrašo vedliu per šių metų rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

REKLAMA

Blogiausiu atveju partijos aktyvas ketina pavesti LSDP rinkimų štabui prašyti garbės pirmininko leidimo panaudoti jo pavardę rinkimų sąrašo pavadinime, taip pat ragintų jį agituoti už LSDP per susitikimus su gyventojais, o gal net - partijos kuriamuose vaizdo klipuose.

Tokios socialdemokratų nuotaikos grindžiamos visuomenės nuomonių apklausomis, kuriose A.Brazausko pavardė nedingsta iš populiariausiųjų politikų penketuko. Tuo pat metu dabartinio LSDP vadovo premjero Gedimino Kirkilo reitingas vis smunka. "A.Brazauskas - rinkėjams priimtinas žmogus: paprastas, nuoširdus", - LŽ aiškino socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA

A.Brazausko pavardė socialdemokratų sąrašo pavadinimą "puošė" jau du kartus - per 2000-ųjų ir 2004 metų Seimo rinkimus. Pirmą kartą kviesta balsuoti už "A.Brazausko socialdemokratinę koaliciją", antrą - už A.Brazausko ir Artūro Paulausko koaliciją "Už darbą Lietuvai".

Pasak socialdemokratų, tokia taktika pasiteisino abu kartus. Partijos kolegos įsitikinę, kad tokiai iniciatyvai neturėtų prieštarauti ir LSDP pirmininkas G.Kirkilas, vadovaujantis ir partijos rinkimų štabui. "Jei G.Kirkilas matytų, kad A.Brazausko pavardės panaudojimas duotų naudos, jis sutiktų. Premjeras yra pragmatiškas politikas", - svarstė socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats A.Brazauskas neprieštarautų "paskolinti" savo pavardę partijos sąrašo pavadinimui. "Ateis laikas - bus ir vaikas", - šmaikštavo LSDP garbės pirmininkas.

Tačiau A.Brazauskas griežtai atmeta galimybę pradėti socialdemokratų rinkimų sąrašą. "Tikrai jame nebūsiu. Nematau reikalo. Jaunimas tegu veržiasi į valdžią", - aiškino buvęs ilgametis socialdemokratų lyderis. Kaip žinoma, pradėti koalicinį rinkimų sąrašą socialdemokratai A.Brazauską įkalbinėjo ir prieš 2004 metų Seimo rinkimus, tačiau ir tada jis atsisakė, rašo „Lietuvos žinios“.

Jurga Tvaskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų