REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos rezidentas Vladimiras Putinas savaitgalį aplankė Senio Šalčio rezidenciją Vologdos srityje, esančią už 15 km nuo istorinio Velikij Ustiugo miesto.

REKLAMA
REKLAMA

Per Kūčias V.Putinas atvyko į Velikij Ustiugą ir dalyvavo iškilmingose Kalėdų pamaldose pagrindinėje senojo rusų miesto šventovėje.

REKLAMA

Senio Šalčio namai - medinė 12 kambarių pilaitė.

"Maždaug milijonas svečių apsilankė buveinėje nuo tada, kai ji buvo įkurta", - sakė Senis Šaltis, priimdamas valstybės vadovą.

Pirmajame Senio Šalčio namų aukšte yra norų kambarys. Pagal tradiciją svečiai užsimerkdami sugalvoja norą ir paskambina krištoliniu varpeliu. Po kiek laiko norai išsipildo.

"Aš svajojau, kad būtų Pasakų takas, svajojau, kad būtų pastatytas vandens atrakcionas. Viskas išsipildė", - papasakojo Senis Šaltis prezidentui. V.Putinas paėmė krištolinė varpelį ir juo paskambino.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakų personažo namuose taip pat yra eglutės kambarys.

"Yra naujametė eglutė. Pagal tradiciją, jaunavedžiai kabina suvenyrines širdeles ant eglutės", - paaiškino Senis šaltis. Savo ruožtu V.Putinas pažymėjo, kad prasidėję metai yra Šeimos metai, ir tai labai aktualu.

Senio Šalčio tėvonija įsteigta 1998 metų lapkritį įgyvendinant projektą "Velikij Ustiug - Senio Šalčio tėvynė". Už 15 km į pietvakarius nuo Velikij Ustiugo miesto yra Pramogų parkas "12 mėnesių Senio Šalčio tėvonijoje".

42 hektarų teritorijoje pastatyti turizmo infrastruktūros objektai, tarp jų Senio Šalčio namas, rusiškų žaidimų pievelė su rusų liaudies pasako personažais, važinėjimosi kalniukų kompleksas, Senio Šalčio žiemos sodas, gyvūnėlių veislynas, vaikų sveikatos stiprinimo kompleksas.

Senį Šaltį kasdien aplanko per šimtas tūkstančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų