REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos vairavimo mokyklos laukia klientų antplūdžio, nes jau antrąją metų pusę įgyti vairuotojo pažymėjimą bus ir sudėtingiau, ir brangiau, rašo  „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Laikys paskutinę minutę?

Šiemet nuo liepos 1 dienos iš esmės keisis vairuotojų pažymėjimų išdavimo tvarka.

Pradedantiesiems iš pradžių bus išduodami laikini, galiosiantys dvejus metus.

Vėliau, jeigu naujieji vairuotojai nebus padarę daug eismo taisyklių pažeidimų ir baigs papildomus mokymus, gaus nuolat galiojančius pažymėjimus.

REKLAMA

Klaipėdos vairavimo mokyklos Nr. 1 direktorė Giedrė Rasiukienė teigė, kad sulaukė labai daug miestiečių skambučių.

„Kol kas didelio būsimųjų vairuotojų antplūdžio dar nėra, nes po švenčių praėjo vos kelios dienos. Tačiau besiteiraujančių apie galimybę išmokti vairuoti padaugėjo“, – tvirtino G.Rasiukienė.

Direktorė prognozavo, kad didžiausias ažiotažas bus gegužę ir birželį. Esą lietuviams būdinga viską daryti paskutinę minutę.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tada ir „Regitroje“ bus didelės norinčių laikyti egzaminus eilės. Nes yra nemažai ir tokių, kurie jau baigė vairuotojų kursus, bet egzaminų laikymą atidėjo vėlesniam laikui. Tačiau tada teks ilgiau laukti galimybės laikyti egzaminus“, – įspėjo pašnekovė.

Sunkiau ne tik mėgėjams

Darbo rinkos mokymo centro direktorė Birutė Dirmotienė taip pat neatmetė tikimybės, kad greitai gali sulaukti gerokai daugiau besimokančių vairuoti.

„Jau pernai vasarą buvo daugiau besimokančių vairuoti nei anksčiau“, – pastebėjo B.Dirmotienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Direktorė prognozavo, kad didesnis antplūdis bus ne norinčių įgyti „B“ kategorijos, o vairuotojų profesionalų, kurie mokosi vairuoti krovininius automobilius, autobusus, teises. Mat vėliau ir profesionalams bus taikomi didesni reikalavimai.

Norintys gauti vairuotojo profesionalo pažymėjimus nuo gegužės per egzaminus turės atlikti daugiau užduočių.

Kursai gali brangti

„Regitros“ Klaipėdos filialo vyresnysis specialistas Gintautas Nagelė taip pat mano, kad netrukus iš tiesų bus pastebimas didesnis antplūdis norinčiųjų gauti vairuotojų pažymėjimus.

REKLAMA

„Spėju, kad šį pavasarį grįš daugiau į Airiją ar Angliją emigravusių lietuvių, kurie irgi skubės laikyti egzaminus iki įsigaliojant naujajai tvarkai“, – tvirtino pašnekovas.

Tačiau specialistas abejojo, ar naujoji tvarka suteiks būsimiems vairuotojams daug nepatogumų.

„Tvarkingai vairuojantiems tie dveji metai bandomojo laikotarpio nieko nekeis“, – mano G.Nagelė.

Vairavimo mokyklų atstovai neslėpė, kad kursai pavasarį gali pabrangti. Tačiau pabrangimą esą labiau lems ne prognozuojamas klientų antplūdis, o augančios kuro kainos.

Giedrė Balčiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų