REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiabučių kiemus Klaipėdoje ketinama valyti tik kas antrą dieną, rašo  „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė ruošiasi nuo vasario nebemokėti ir už jų valymą. Ši prievolė po metų pertraukos vėl grįžtų gyventojams.

REKLAMA

Šiuo metu vyksta derybos su namų valdomis, kad kiemai sausį būtų valomi tik triskart, o ne penkis sykius per savaitę, kaip kad yra dabar.

„Namų valdos nesutinka pratęsti sutarčių su pastaruoju pakeitimu. Savivaldybė neturi pinigų kiemams valyti“, – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Pernai kiemų tvarkymas miestui kainavo septynis milijonus litų.

„Planuojame, jog jau sausio pabaigoje miesto taryba priims sprendimą, kad už kiemų valymą mokės gyventojai“, – tvirtino V.Karmanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pusę miesto namų valdų įmonių valdančios bendrovės „City Service“ Rinkų vystymo departamento direktorius Vytautas Turonis įsitikinęs, kad tik triskart per savaitę kiemų valyti nepakanka.

„Pasipils gyventojų skundai, savivaldybės sankcijos, kad mieste nėra tvarkos. Triskart per savaitę valant, pavyzdžiui, pirmadienį, trečiadienį, penktadienį, kils nesusipratimų. Jei, sakykime, antradienį – pūga, o ketvirtadienį – plikšala, neįmanoma bus užtikrinti, kad žmonės saugiai nueitų į darbą“, – prognozavo V.Turonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiemuose kasdien prisikaupia šiukšlių dėl nevalyvų gyventojų, kurie atliekų nesugeba nunešti į konteinerius. Šiukšlės pasklinda ir vargetoms rausiantis po šiukšliadėžes, atliekas ištąso gyvūnai. Todėl valant kiemus tik triskart per savaitę kiemai virs šiukšlynais.

„Savivaldybė pagrindinių šaligatvių valytojams moka už šešias dienas per savaitę. Kodėl norima skriausti kiemų tvarkytojus?“ – klausė direktorius.

Savivaldybė ketina taupyti biudžeto lėšas. Kai gyventojams vėl teks mokėti už kiemų tvarkymą, valoma bus kaip ir anksčiau – penkiskart per savaitę.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų