REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ereliams į bausmes nusispjauti

Naujai įsigaliojusių griežtų nuobaudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus sostinėje greitai sulauks per dvidešimt vairuotojų. Šiaulių areštinės belangėje jau tupi pirmasis kelių erelis, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Iki vakar vakaro sostinės policijai įkliuvo per dvi dešimtys neblaivių kelių chuliganų. Jie apdaužė mašinas ar net neturėjo teisės vairuoti. Per kelias dienas pareigūnai areštavo jau per tris dešimtis automobilių. „Atrodo, kad naujosios nuobaudos visiškai negąsdina neblaivių sostinės vairuotojų. Kaip jau tapo įprasta, per parą sučiumpame apie penketą apgirtusių kelių lakūnų“, – „Vilniaus dienai“ sakė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas.

REKLAMA

Anot pareigūno, nuo šiol net ir lengvai apgirtę (nuo 0,4 promilės) vairuotojai atsakyti turės ne prieš kelių policijos vyresnybę, o jau prieš teismą. Sostinės apylinkės teismai su nerimu laukia „trumpo turinio“ bylų antplūdžio. „Daugiau darbo – daugiau sunkumų. Bet ką padarysi, jeigu taip pavedė valdžia, turėsime kažkaip kapanotis“, – kalbėjo Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjo pavaduotojas Valerijus Paškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal naujai įsigaliojusias Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas ne vien padidėjo piniginės baudos ar teisės vairuoti atėmimo terminas, bet prasikaltęs neblaivus vairuotojas teismo sprendimu gali būti iki mėnesio uždaromas į areštinę. Negana to, jei girtas vairuotojas neturėjo teisės vairuoti ar neblaivus vairavo antrą kartą, teismo sprendimu iš jo gali būti konfiskuota transporto priemonė. Pasak teisininkų, jei automobilis įsigytas išperkamosios nuomos būdu ar priklausė kitam asmeniui, nukentėjusieji galės papildomai kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo, o tai vėl apsunkins teismų darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar priešpiet į Šiaulių miesto policijos areštinę uždarytas vyriškis, kuriam pirmam buvo pritaikytos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, rašo „Vilniaus diena“.

36 metų šiaulietis šių metų sausio 2-ąją apie 13 val. važiuodamas automobiliu „VW Golf“ Gegužių gatve jo nesuvaldė ir rėžėsi į šalia kelio stovėjusį automobilį, šis nuo smūgio trenkėsi į priešais jį stovėjusią transporto priemonę. Negana to, iš avarijos vietos vyriškis pasišalino. Policijos pareigūnai netrukus sulaikė bėglį. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. Į alkoholio matuoklį šiaulietis pripūtė 1,73 promilės. Tai vidutinis girtumas. Vyriškiui buvo surašyti du administracinių teisės pažeidimų protokolai: vienas – už tai, kad pasišalino iš eismo įvykio, kitas – kad neblaivus sukėlė eismo įvykį ir apgadino du automobilius.

Vakar Daimundo I. administracinė byla buvo išnagrinėta Šiaulių miesto apylinkės teisme. Jam skirtas 15 parų administracinis areštas ir 3 metams atimta teisė vairuoti transporto priemonę. Baigus nagrinėti bylą vyras buvo nuvežtas į Šiaulių miesto policijos areštinę ir uždarytas, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų