REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paminklas V. Kudirkai kelia diskusijas dėl himno

Dar nebaigtas montuoti paminklas Lietuvos himno autoriui Vincui Kudirkai jau kelia vilniečių diskusijas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tegul saulė Lietuvoj“, – tokią trečiojo posmo eilutę mato vilniečiai Ant aikštėje iškilusios stilizuotos varpinės kolonos. Būtent taip skamba ir Seimo patvirtintas Lietuvos himnas.

REKLAMA

Tačiau jau pasigirsta nuomonių, jog įamžinti tokią eilutę nebuvo teisingas pasirinkimas. Mat pats V.Kudirka savo eilėraštyje rašė „Tegul saulė Lietuvos“.

Kai kurie vilniečiai tvirtina, kad viena raidė visiškai pakeičia teksto prasmę. „Ši eilutė visam himnui yra labai svarbi. Man labai keista, kad niekas to iki šiol nepastebi. Aš pakeistu žodžiu piktinuosi daug metų“, – teigė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Vidmantas Povilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Ta viena raidė keičia prasmę. Lietuvos saulė – tai idėja, simbolis, o ne geografinė prasmė. Deja, nebeliko Gintaro Beresnevičiaus – nebeliko ir žmogaus, suvokiančio simboliką“, – apgailestavo V.Povilionis.

Labdaros ir paramos fondo Vinco Kudirkos vardui įamžinti direktorius Stasys Tamošaitis mano, kad paminkle reikia įamžinti tokį tekstą, koks yra oficialiai patvirtintas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų