REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas”meno vadovas Jurijus Smoriginas, baigęs vadovavimą „Lietuvos šokių dešimtuke”, ruošia naujausią savo choreografinę premjerą „Geiša”.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis kuriamas pagal „Madamme Buterfly”, įžymios Japonijos geišos istoriją, bet siužetas kinta, yra tarsi pasimetęs laike. Praėjo dvidešimt metų ir Čio Čio dar vis laukia sugrįžtant savo meilės Pinkertono.Bet ar tai iš tikrųjų jis, - juk tiek metų praėjo…

REKLAMA

Spektaklyje skambės originali japonų muzika ir choreografo netikėtai pasirinkta muzika. Tai Maurice‘o Ravel’io kūrinys „Dafnis ir Chloja”, parašytas XX amžiaus pradžioje, sakoma pranešime spaudai.

Prieš daugiau kaip dešimtį metų „Dafnio ir Chlojos” choreografinė versija buvo sukurta Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Pagrindinius vaidmenis atliko Rūta Jezerskytė ir Mindaugas Baužys.

Nuostabi Maurice’o Ravel’io muzika užvaldė ir metų metais nepaleido choreografo, kvietė jį į kitą  kūrybinį pasimatymą .Atsiradus nuostabiai įdėjai atgaivinti „Madamme Buterfly” istoriją, Jurijus Smoriginas, prisiminęs Maurice’o Ravel’io muziką, išradingai sulieja jos garsus su originalia japonų muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį Čio Čio vaidmenį choreografas patikėjo Živilei Baikštytei. - balerinai, su kuria sukūrė daug šokio opusų. Jos profesinis brandumas ir artistiškumas dažnai žavi ne tik lietuvių choreografą Jurijų Smoriginą. Talentinga balerina ir šokėja Nacionaliniame operos ir baleto atlieka kitų choreografų kūrybą ir yra šio teatro solistė.

Martynas Rimeikis, neseniai tapęs 2007 m.Operos Švyturio lauretu, choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas”repertuare yra dažnai sutinkamas artistas. Tai ir Elijavas šokio spektaklyje „Sulamita” ir solistas“Ateik, kad neateitum”duete su Egle Špokaite. Naujajame spektaklyje artistas atliks romantišką Pinkertono vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šokio spektaklyje „Geiša” žiūrovas taip pat  galės pasidžiaugti neeiliniu artistiškumu apdovanotu Mischa Levin’u, Čio Čio tarnaitės Suzuki vaidmenyje. Išvysime ir ekspresyvią ir gaivalingą Eveliną Zorubaitę Pinkertono žmonos vaidmenyje.

Spektaklyje „Idiotas”, atradęs Mantą Daraškevičių, kuris atliko P.Ragožino vaidmenį, choreografas pakvietė dalyvauti ir šiame projekte. Jaunam ir talentingam šokėjui choreografas specialiai sugalvojo Ono San vaidmenį .  

Pirmą kartą didelį choreografinį krūvį „temps” Jurijaus Smorigino įkurtos modernaus šokio studijos auklėtiniai. Jų choreografiniai masiniai šokiai padės žiūrovui nepasimesti tarp įsivaizduojamų Japonijos Geišos vaizdų ir sapnų.

Sausio 22 dieną choreografinių projektų teatras „Vilniaus baletas” Nacionaliniame dramos teatre pakvies žiūrovą į vieną iš naujausių teatro darbų - šokio spektaklį „Idiotas”. Spektaklyje šoks Olga Konošenko, Živilė Baikštytė, Igoris Zaripovas, Mantas Daraškevičius ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų