REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšalus orams klaipėdiečiai ėmė įtarti, jog į daugiabučius tiekiama mažiau šilumos. Esą taip siekiama, kad pabrangus šildymui gyventojai iškart nepajustų kainų šuolio, rašo „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Vamzdžių čiupinėti neverta

Centrinės dalies miesto gyventojai skundėsi, kad radiatoriai, kaip ir orai, atvėso. Kai lauke buvo šilčiau, radiatoriai plieskė karščiu.

REKLAMA

„Klaipėdos energijos“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Virginijus Zutkis tvirtino, kad atvėsus orams į namus tiekiamas dar karštesnis termofikacinis vanduo.

Pasak direktoriaus, jei per šalta ar per karšta, reikia kreiptis į namo administratorių arba šildymo sistemų prižiūrėtoją.

„Čiupinėti radiatorių neverta. Nėra nustatyta, kiek jie turi įkaisti. Radiatoriai turi ne patys save šildyti, o butą. Namie turi būti ne mažiau nei 18 laipsnių šilumos“, – paaiškino V.Zutkis.

REKLAMA
REKLAMA

Už „ačiū“ netvarkys

Gyventojai nenori leisti pinigų šilumos sistemoms modernizuoti. Kol kas nežinia, ar situacija pasikeis nuo sausio pradžios 26 proc. pabrangus šildymui.

Bendrovės „Lamberta“, kuri prižiūri kai kurių klaipėdiečių namų sistemas, direktorius Jonas Kondratas tvirtino, kad daugelyje daugiabučių nėra įrengti šiuolaikiški šildymo punktai.

„Šilumos banga iš katilinės juda labai lėtai. Pavyzdžiui, nuo Danės katilinės iki ligoninių miestelio karštesnis vanduo keliauja keturias valandas“, – teigė direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reguliuotojai penkiais procentais gali padidinti arba sumažinti šilumą. Modernūs šilumos punktai, atšalus orui, automatiškai padidina temperatūrą butuose.

Direktorius pasakojo, kad daugelyje senos statybos namų tebenaudojama dar XIX amžiaus pabaigoje Jungtinėse Valstijose įdiegta šildymo sistema, kuri buvusioje Tarybų Sąjungoje pradėta įrenginėti XX amžiaus trečiajame dešimtmetyje.

„Tokiuose namuose, kur šildoma senoviškai, tenka rankomis didinti ar mažinti šilumą. Vienam šilumininkui tenka apie 30 namų. Visus gyventojų skundus fiksuojame ir siunčiame prižiūrėtojus į šilumos punktus“, – tikino J.Kondratas.

REKLAMA

Jis skundėsi, jog sunku įtikinti gyventojus, kad reikia renovuoti šildymo punktus. Nelengva susitarti ir dėl šildymo mazgo remonto.

„Kartą vieno namo gyventojas aiškino, kad važiuodamas taksi jis nemoka už mašinos remontą. Priekaištaujama, kad renkame pinigus už sistemų priežiūrą, tačiau nerenovuojame šildymo mazgų. Laikas suprasti, kad šildymo sistemos yra visų butų savininkų nuosavybė ir niekas už „ačiū“ jos netvarkys“, – teigė direktorius.

Artėja pūgos

Šaltukas spaus iki pirmadienio. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus meteorologė Monika Noreikaitė tvirtino, kad iki sekmadienio bus šalta. Naktimis – 9-12 laipsnių, o dienomis – 6-9 laipsniai šalčio.

REKLAMA

„Šaltis atrodys dar stipresnis, nes pūs 15-17 metrų per sekundę pietryčių vėjas“, – teigė ji.

Sekmadienį pasisuks pietų vėjas. Šaltas oras kausis su šiltu. Galimos pūgos, šlapdribos. Savaitgalio naktimis pašals iki 6-9 laipsnių, dienomis - iki 2-5 laipsnių. Pirmadienį pūs vakarų, vėliau pietvakarių vėjas, bus nedideli krituliai, temperatūra – apie 0 laipsnių.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų