REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį popiet į Kauną atvyko Sienos „Montepaschi“ komanda, su kuria rytoj Eurolygos dešimtojo turo dvikovoje susitiks Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Žalgiriečiai per devynerias Eurolygos rungtynes iškovojo 5 pergales ir užima 4 - 5 vietas A grupėje. Viena laimėjimu daugiau turintys italai dalinasi 2 - 3 vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar geriau „Montepaschi“ ekipai sekasi Italijos pirmenybėse, kur šį sezoną sužaidę 17 mačų Sienos krepšininkai dar nė karto nepatyrė pralaimėjimo. Tiesa, pastarąsias pergales apkartino dvi komandos lyderių traumos. Abu Sienoje rungtyniaujantys lietuviai Kšištofas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas neturėtų rytoj išbėgti į aikštę.

REKLAMA

Tačiau pastarasis krepšininkas į Lietuvą atvyko kartu su komanda ir iškart sukėlė abejones, ar jo trauma yra tokia rimta, kaip skelbė Italijos žiniasklaida. Pats R.Kaukėnas į žurnalistų klausimus tiesaus atsakymo nedavė ir teigė, kad dar nežino tikslios savo traumos diagnozės.

Vakarinėje „Montepaschi“ komandos treniruotėje Kauno sporto halėje R.Kaukėnas nedalyvavo, o ekipos vyriausiasis treneris Simone Pianigiani teigė, kad rytoj aikštelėje lietuvio neišvysime.

REKLAMA
REKLAMA

- Žalgiris yra neabejotinas rytojaus rungtynių favoritas dėl kelių priežasčių. Šį sezoną jie nėra pralaimėję namuose. Tai gera komanda, turinti daug patyrusių žaidėjų. Šiuo metu Marcusas Brownas, Marko Popovičius ir kiti yra labai geros formos, todėl juos stabdyti mums bus daug sunkiau nei Sienoje. Negana to, kaip jūs žinote, mūsų sudėtyje nebus K.Lavrinovičiaus ir R.Kaukėno, kurie yra ypatingai svarbūs „Montepaschi“ žaidėjai. Esame sudėtingoje situacijoje, bet tikime, kad galime iškovoti pergalę su turimais krepšininkais ir Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- K.Lavrinovičius liko Italijoje. Tuo tarpu R.Kaukėnas atvyko į Lietuvą kartu su komanda. Ar turite bent mažiausios vilties, kad jis rytoj galės padėti komandai?

- Laukiame paskutinių tyrimų rezultatų, bet iki tol jo sveikata nerizikuosime. Rimas yra puikus žmogus. Jis mėgsta būti su komanda net tada kai negali žaisti. Kšištofas irgi norėjo keliauti su mumis, tačiau šiuo metu Sienoje jis atlieka reabilitaciją. Jam daromos įvairios procedūros, todėl jis turėjo likti Italijoje.

- Iš rikiuotės iškritus komandos lyderiams, teko skubiai pakeisti žaidimo planą?

- Nepuolėme keisti savo žaidimo sistemų, nes tai dar labiau išmuštų komandą iš vėžių. Žinoma, kai kurių komandos žaidėjų užduotys ir laikas aikštelėje padidės, bet ekipoje turime pakankamai daug aukšto lygio krepšininkų, kurie turės užpildyti atsiradusias spragas.

REKLAMA

- Sienoje prieš „Žalgirį“ laimėjote 25 taškų persvara. Taip pat galingai žygiuojate Italijos čempionate. Ar nebus sunku rytoj nuteikti savo krepšininkų kovai?

- Eurolygos rungtynėse specialiai motyvuoti krepšininkų nereikia. Jie supranta, kad pirmojo rato rungtynės Sienoje jau yra istorija ir rytoj į aikštę jie žengs žinodami, kad jų laukia sunki kova. Situacija A grupėje toli gražu dar nėra aiški, todėl mums reikalinga kiekviena pergalė.

- Kokių naujovių rytojaus rungtynių laukiate iš „Žalgirio“?

- Dauguma komandų progresuoja sezono metu, todėl jau atkreipėme dėmesį į kelias smulkias detales. Tačiau daugiausiai netikėtumų treneriai pateikia per pačias rungtynes. Reikės iš karto į juos reaguoti. Be abejo, mes irgi specialiai ruošėmės šioms rungtynėms. Labai svarbus dalykas yra tas, kad žaisime arenoje, kurioje susirinkę aistruoliai kiekvieną sekundę stumia savo komandą į priekį ir suteikia jai jėgų. Todėl nuo pat rungtynių pradžios turime būti pasiruošę atlaikyti tą milžinišką spaudimą, kurį sukelia „Žalgirio“ sirgaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų