REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką reiškia būti piliečiu? Ar galiu pasigirti kasdieniais, nesavanaudiškais savo poelgiais? Ar šalia mūsų yra žmonių, kurių elgesiu galima didžiuotis? Tai klausimai, kurie visą sausį neturėtų duoti ramybės klaipėdiečiams, rašo dienraštis „Klaipėda”.

REKLAMA
REKLAMA

Žada ir apdovanoti

Nuo šiandien mieste skelbiama Klaipėdos savivaldybės inicijuota akcija „Aš – pilietis“. Jos metu klaipėdiečiai galės pranešti apie pilietiškus savo, pažįstamų ar kaimynų poelgius.  Vasario 16-ąją šešiolikos istorijų herojai bus pagerbti ir apdovanoti.

REKLAMA

Viena akcijos sumanytojų savivaldybės Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė pastebėjo, kad tarp mūsų daug pasyvių žmonių, pilietiškumą suprantančių tik kaip dalyvavimą politikoje. Todėl akcija „Aš – pilietis“ nori pastebėti nesavanaudiškus žmonių poelgius, kurie puošia mūsų valstybę ir jos gyventojus.

Pilietiškumas gali būti tiesiog pagalba ir atjauta šalia esančiam – aklos močiutės pervedimas per gatvę ar vietos autobuse užleidimas senoliui. Nors tai atrodo ne taip jau svarbu, bet iš mažų darbų gimsta ir visuomenei reikšmingi poelgiai. Tokie kaip keturių lietuvių, tarp jų ir trijų klaipėdiečių, žygis keturračiais Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto keliais, kaip jaunuolių ryžtas sutvarkyti Sibiro platumose esančių lietuvių tremtinių kapus.

REKLAMA
REKLAMA

Pateks į laikraščius

Visą sausį akcijos partneriai – uostamiesčio dienraščiai „Klaipėda“ ir „Vakarų ekspresas“ bei savivaldybė – laukia klaipėdiečių skambučių ar laiškų, pasakojančių apie jums žinomas pilietiškas istorijas ir jų herojus.

Šių istorijų ir herojų sąrašus dienraščiai pagarsins. Iš visų istorijų šešiolika komisijos narių išrinks šešiolika istorijų, kurios nuo vasario 1 iki 16 dienos bus papasakotos dienraščių puslapiuose.

Vasario 16 dieną, Lietuvos valstybės atkūrimo 90-ųjų metinių iškilmėse, šių istorijų herojai bus apdovanoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisijoje – Amberlife

Į komisiją, kuriai vadovaus miesto meras Rimantas Taraškevičius, įtraukti žmonės, atstovaujantys įvairiems visuomenės sluoksniams ir įvairiausioms profesijoms.

Komisijoje – Klaipėdos miesto garbės pilietis Aloyzas Každailis, Klaipėdos universiteto senato pirmininkė Daiva Kšanienė, Klaipėdos miesto kultūros magistras Jonas Genys, 2005-ųjų Metų klaipėdietė Olga Žalienė, Klaipėdos dramos teatro aktorė Nelė Savičenko, Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Povilas Vasiliauskas, S.Jokužio spaustuvės savininkas Saulius Jokužys, Klaipėdos universitetinės ligoninės Chemoterapijos skyriaus vedėjas Alvydas Česas, „Balticum TV“ televizijos vadovas Vladas Straupas, dienraščio „Klaipėda“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Jolanta Juškevičienė, dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistė Gražina Juodytė, Lietuvos mokinių parlamento narė Agnė Bukavickaitė, Lietuvos mokinių parlamento narys Matas Druktenis, Jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritas stalas“ pirmininkas Mindaugas Rupšys ir dainininkas Amberlife, pernai pats surengęs pilietinę akciją-koncertą „1 World“.

REKLAMA

Atlikėjas tikėjosi, kad nemokamas koncertas, kuriame buvo pakviestos dalyvauti muzikos grupės ir dainininkai, propaguojantys taiką, toleranciją kitokiems, taps vienu žingsnių, padėsiančių formuoti teigiamą požiūrį į kitokios odos spalvos mūsų šalies gyventojus bei svečius,rašo dienraštis „Klaipėda”.

Laukia laiškų, skambučių

Visi uostamiesčio gyventojai, žinantys apie gal ir menkus, bet nuoširdžius bei nesavanaudiškus savo vaikų, tėvų, kaimynų, kolegų, bičiulių darbus iki sausio 30 dienos gali pranešti „Klaipėdos“ dienraščiui telefonu 39 77 28 arba rašyti laiškus: „Aš – pilietis“, dienraščio „Klaipėda“ redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“.

Galima patiems ateiti šiuo adresu ir papasakoti istoriją. Taip pat laukiami ir laiškai redakcijos elektroniniu paštu [email protected].

Eglė Kasperavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų