REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesėkmę pirmosiose 2009 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato Europos zonos kvalifikacinio turnyro rungtynėse patyrė Lietuvos rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Panevėžyje pirmosiose trijų komandų 5 grupės rungtynėse Lietuvos rankininkai 29:30 (13:17) nusileido Suomijos ekipai.

REKLAMA

Lietuvos komandoje rezultatyviausiai rungtyniavo Andrius Žigelis ir Aidenas Malašinskas, pelnę atitinkamai 10 ir 8 įvarčius.

Po 3 įvarčius į varžovų vartus įmetė Petras Rauplėnas ir Gintaras Cibulskis, po 2 - Rolandas Bernatonis ir Andrius Račkauskas, 1 - Romas Kirveliavičius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Robinas Karlssonas, Tommis Silanpaa (po 7 įv.) ir Olofas Steniusas (5 įvarčiai).

"Blogai žaidėme gynyboje. Išbandėm įvairias gynybos sistemas, tačiau trūko susižaidimo. Patys nepelnėm "lengvų" įvarčių, o suomiai greitose kontratakose taip pasiuntė į vartus kamuolį ne kartą", - po susitikimo kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas. - "Neišnaudotojom daug gerų progų - 11 kartų nepelnėm įvarčių mesdami nuo 6 m linijos, tris kartus nerealizavom 7 m baudinių. Iš vartininkų taip pat tikėjomės geresnio žaidimo. Rinktinės žaidėjai jauni, atrodė išsigandę, padarė net 15 klaidų. Tačiau pasirinkimo nebuvo, žaidė tie, kurie galėjo", - pralaimėjimo priežastis nurodė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Miglius Astrauskas trečiadienį pasirašė sutartį su Lietuvos rankinio federacija ir treniruos nacionalinę vyrų rinktinę olimpinį ciklą - iki 2012 metų. Jis taip pat kuruos ir jaunesnio amžiaus rinktines.

Atsakomosios rungtynės Suomijoje bus žaidžiamos šeštadienį.

Be šių ekipų 5 grupėje varžysis ir Bosnijos ir Hercegovinos komanda.

Iš viso 7 grupėse žais 21-a rinktinė, o į kitą etapą pateks tik grupių nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų