REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Balsas.lt“ ragina klausti „Žinių radijo“ laidos dalyvius.

Praėjusiais metais vykęs parlamentinis VSD veiklos tyrimas sukėlė daug įtarimų šalies visuomenei, ar ši svarbi valstybės institucija dirba skaidriai ir tarnauja valstybės, o ne atskirų politinių ar verslo grupių interesams, kiek ji atskaitinga visuomenei ir demokratinei parlamentinei kontrolei. Tėvynės sąjungos ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė sako, kad šis tyrimas atskleidė didžiules sistemines su valstybės saugumu susijusias problemas. Parlamentarė R. Juknevičienė siūlo išeitis ir būdus, kaip galima būtų išspręsti egzistuojančias VSD kontrolės problemas, susijusias su veiklos skaidrumu, atskaitomybe ir demokratine kontrole.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip suderinti prigimtinį VSD uždarumą su demokratinės valstybės sąlygomis – atvirumu ir parlamentine kontrole? Kas ir kaip VSD turėtų formuluoti užduotis, jį kontroliuoti, kad būtų išvengta politikų ar kitų interesų grupių užvaldymo? Kaip demokratinėse Vakarų valstybėse veikia panašios institucijos? Su kokiomis problemomis jos susiduria?

REKLAMA

Tiesioginėje „Žinių radijo“ laidos „Apskritas stalas“ diskusijoje dalyvauja dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiasis redaktorius Valdas Vasiliauskas, Seimo Tėvynės sąjungos ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė bei Oksfordo Valstybės kūrimo ir valdymo instituto direktorių tarybos narys Ignas Stankovičius.

Laida skiriama projektui „Nauja darbotvarkė Lietuvai“, rengiama bendradarbiaujant su Demokratinės politikos institutu, remiant Tėvynės sąjungai.

Laida „Apskritas stalas“ – kasdien 17.10 val. per „Žinių radiją“. Vedėjas – Aurimas Perednis.

Klausimus laidos dalyviams galite pateikti šio anonso komentaruose. Studijos telefonas laidos metu – (8 ~ 5) 2 431 431.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų